BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğl'ndan Brüksel zirvesi öncesi kritik açıklamalar----

Davutoğl'ndan Brüksel zirvesi öncesi kritik açıklamalar

Davutoğl'ndan Brüksel zirvesi öncesi kritik açıklamalar
17 Mart 2016 - 23:20 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde 'hayır' diyemiyor, diyemez de. Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" diye konuştu.

Davutoğlu, "Eğer onlardan olumsuz gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür" açıklamasında bulundu.

Dokunulmazlıklara ilişkin tekliflerine yönelik Davutoğlu, "Grup başkanvekillerimizi çağırdım, onlara muhatapları, grup başkanvekilleriyle konuşmaları talimatını verdim" ifadesini kullandı.

'Demokratik standartlardan vazgeçmeyiz'
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin demokratik standartlardan geri adım atacağı gibi bir kanaati yaymaya çalışanlar açıkçası terörle mücadelemizi istismar etmek isteyenlerdir. Kesinlikle demokratik standartlardan vazgeçmeyiz, insan hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyiz ama terör ve terörist bu anlamda eğer yeni boyutlar kazanmışsa onları da tanımlarız" dedi.

Davutoğlu, özellikle sosyal medya üzerinden halkı kaosa veya karamsarlığa düşürecek şekilde yapılan yayınlara da kimsenin itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)