BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDavos'tan balon uyarısı----

Davos'tan balon uyarısı

Davos'tan balon uyarısı
25 Ocak 2013 - 13:31 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Başkanı Cohn, sabit getirili varlık fiyatlarında olası bir düşüş uyarısında bulunmasıyla, Davos'ta kredi balonu öngörüldü

Davos'ta bir araya gelen bankacı ve politika yapıcılar finansal varlıklardaki artan talebi kutlarken, Goldman Sachs Group Inc.'in Başkanı Gary Cohn, sabit getirili varlıkların fiyatlarında olası bir düşüş olabileceği uyarısında bulundu.
Dünya Ekonomik Forumu'nda Bloomberg Televizyonu'a konuşan Cohn, faizler sıçrar ya da yatırımcılar sabit getirili varlıklardan paralarını çekmeye başlarsa, çürük tahvil failzerinin rekor düşük seviyelere gerilediği kredi piyasalarının ciddi bir "yeniden fiyatlama" ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi.
İspanyol hükümeti bu hafta 7 milyar euro değerindeki 10 yıllık tahvil ihalesinde rekor düzeyde talep buldu ve Portekiz de 2 yıldır ilk kez 5 yıllık tahvil sattı. Standard&Poor's 500 Endeksi dün 2007'den bu yana ilk kez 1,500 puanı test etti.
Aralarında İtalya Başbakanı Mario Monti'nin ve Kanada Merkez Bankası Başkanı Mark Carney'nin de yer aldığı bankerler ve politika yapıcılar ile görüşmesinin ardından piyasaların ilerleme kaydedildiği sinyali verdiğine dikkat çeken Zurich Insurance Group AG'nin CEO'su Martin Senn, kendisi ve meslektaşlarının rehavete kapılmayı önlemesinin gerektiğini savundu.
Senn, "Şu anda olası risklere ilişkin farkındalıktan ötürü endişeli değilim" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)