BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDavos'ta örnek ülke: Türkiye----

Davos'ta örnek ülke: Türkiye

Davos'ta örnek ülke: Türkiye
29 Ocak 2013 - 12:36 www.finansgundem.com

Dirençli dinamizm temasıyla gerçekleştirilen Dünya Ekonomi Forumu'nda Türkiye'nin başarısı örnek gösterildi


İsviçre'nin Davos kasabasında bu yıl 23-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomi Forumu'na (WEF) Türkiye, 2009 yılında yaşanan moderatör krizinden bu yana ilk kez rekor düzeyde katılım gösterdi. Davos zirvesine bu yıl Türkiye'nin dinamizmi, Avrupa'nın endişesi hakimdi.
Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Direktörü Martin Bruncko, Türkiye'nin dünyanın en dinamik ekonomilerinden biri olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a foruma katılması için açık davette bulundu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın krize dair çözüm önerileri zirveye damgasını vurdu. Uluslararası Çalışma Örgütü Başkanı (ILO) Guy Ryder'ın ekonomik kırılganlığın konuşulacağı bir panelde moderatöre, ''Türkiye'nin kırılganlıkla ne alakası var'' demesi ise hafızalarda yer etti.
Bu yıl teması ''Dirençli Dinamizm'' olarak belirlenen Dünya Ekonomi Forumu'nun Avrupa Direktörü Martin Bruncko, Türkiye'nin dirençli dinamizm için örnek teşkil ettiğini belirterek, ''Dirençli dinamizm akla Türkiye'yi getiriyor. Türkiye sadece Avrupa değil, dünyanın en dinamik ekonomilerinden biri'' dedi. Bruncko, ayrıca 2009 yılında Davos'ta yaşanan krizin geride kaldığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın foruma yeniden katılması için davette bulundu.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Türkiye ekonomisi ve dünya ekonomisinin istikametiyle ilgili açıklamaları, zirve katılımcıları tarafından ilgiyle takip edildi. Forumda en çok tartışılan ve gündem yaratan konuşmaysa İngiltere Başbakanı David Cameron'ın İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılabileceği yönündeki endişelerin arttığı bir ortamda Davos'ta yaptığı konuşma oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)