BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavos yolcusu patronların faturası kabardı----

Davos yolcusu patronların faturası kabardı

Davos yolcusu patronların faturası kabardı
17 Ocak 2015 - 08:59 www.finansgundem.com

İsviçre Merkez Bankası'nın hamlesi Davos yolcularını da vurdu. Haftaya başlayacak toplantıların maliyeti kişi başı 35 bin dolardan 40 bin dolara çıktı

Dünyanın gözü kulağı Davos'ta... Bütün yıl boyunca beklenen toplantıların başlamasına artık sadece bir hafta kaldı.  Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), 21-24 Ocak tarihleri arasında Davos-Klosters'te yapılacak toplantılarına yaklaşık 140 ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile temsilciler katılacak. 

DAVUTOĞLU DA KATILIYOR 

"Yeni Küresel Şartlar" konulu toplantılarda Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. Davutoğlu'nun 22 Ocak'ta Davos'a gelmesi bekleniyor. Türkiye, 2009'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde "Davos benim için bitmiştir" diyerek terk ettiği zirveden bu yana ilk kez başbakan düzeyinde temsil edilecek. 

SİYASET-EKONOMİ ORADA

Yapılacak toplantılarda 2015'in en büyük küresel sorunları ele alınacak. Siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra akademisyenler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bir araya geleceği toplantılar sırasında liderlerin, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor.  

BUNU HESAP ETMEMİŞLERDİ 

Her yıl binlerce üst düzey yöneticiyi çeken Davos'ta yer almanın iş dünyası açısından önemi çok büyük. Prestij ve iş bağlantısı kurma konusunda dünyada daha iyi bir yer düşünülemez. Fakat bunun da bir bedeli var. Ve bu bedel, İsviçre Merkez Bankası'nın aldığı karardan sonra çok daha yüksek.

Bir de yıllık aidat var

DÜNYA Ekonomi Forumu, geçtiğimiz aylarda stratejik ortaklarına yolladığı bir mektupla yıllık aidatlara da zam yaptığını duyurmuştu. Her yıl frank cinsinden alınan ücretler 500 bin franktan 600 bin franka yükselmişti. Söz konusu zam 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek. Artış, 2005'ten bu yana yapılan ilk zam. Franktaki yükselişle bunun üzerine bir yüzde 15 daha koymakta fayda var. Toplam 120 stratejik ortak arasında Türkiye'den de Doğuş Grubu bulunuyor.

Kişi başı maliyeti 40 bin dolar 

Önceki gelen kararla birlikte euro frank karşısında hızla değer kaybederken, söz konusu düşüş Davos yolcularını da vurdu. Bundan birkaç gün öncesine kadar Davos için 35 bin dolar harcayacak bir Türk yöneticinin cebinden artık 40 bin dolar civarında para çıkacak. İşte eski pariteyi göre kalem kalem maliyetler... 

UÇAK:  1.100 DOLAR

Toplantılar 21-24 Ocak arasında. Fakat açılış 20 Ocak'ta. Madem gideceksiniz bunu kaçırmak olmaz. Türk Hava Yolları'yla 20 Ocak gidiş 25 Ocak dönüş business class bir uçak bileti bugün yaklaşık 1.100 dolar. 

TRANSFER: 9.000 DOLAR

Unutmayın uçak Zürih'e iniyor. Bir de buradan Davos'a gitmeniz gerekiyor. Buradan Davos'a gitmek için ağırlıklı olarak iki seçenekten biri tercih ediliyor. Ya helikopter ki bunun gidiş dönüş tarifesi yaklaşık 9.000 dolar ya da havalimanından Davos'a limuzin. Bunun için de gidiş dönüş 1.500 dolar ödüyorsunuz. 

OTEL: 3.000 DOLAR

Her yıl yaklaşık 2.500 kişinin katıldığı Davos toplantıları süresince bölgede otel bulmak çok kolay olmuyor. Ortalama bir otel odasının gecelik fiyatı ise 600 dolar. 5 gece kalınacağı düşünüldüğünde otel masrafınız 3 bin dolara çıkıyor. 

YEMEK: 2.000 DOLAR
 
Davos yemek konusunda da oldukça pahalı bir yer. Tabii ne yediğinize, kimler misafir ettiğine ya da ne içtiğine bağlı olarak masraf kaleminiz artabilir fakat ortalama 2.000 dolarlık bir fatura kabul edilebilir. 

AKREDİTASYON:  20.000 DOLAR

Tabii Davos toplantılarını izlemek bedava değil. Bunun için bir de ücret ödüyorsunuz. Bu da yaklaşık 20 bin dolar civarında.  

Türkiye'den kimler katılıyor? 

HER yıl dünyanın en önemli iş insanlarını ağırlayan Davos, bu yıl da dolup taşacak. Türkiye'den kimlerin katılacağı kesinlik kazanmadı fakat söz konusu etkinliğin müdavimlerinin bu yıl da Davos'taki yerlerini alması bekleniyor. Geçtiğmiiz yıl yapılan toplantılara Türkiye'den Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan gibi Türk iş dünyasına yön veren isimler katılmıştı.
Akşam
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)