BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarphane'den ''5 liradaki Atatürk resmi'' açıklaması----

Darphane'den ''5 liradaki Atatürk resmi'' açıklaması

Darphane'den ''5 liradaki Atatürk resmi'' açıklaması
20 Aralık 2023 - 13:40 www.finansgundem.com

Darphane, son günlerde gündem olan "5 liralık hatıra paralardaki Atatürk rölyefinin benzemediği" iddialarına dair "tamamen asılsız olup paylaşılan resim gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, son günlerde sosyal medyada ve bazı basın-yayın organlarında yer alan "5 liralık hatıra paralardaki Atatürk rölyefinin benzemediği" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Darphane, iddiaların doğru olmadığını, kamuoyunu yanıltmak amacıyla para üzerindeki rölyef ile oynanarak algı çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü için basılan ve dolaşıma giren 5 liralık hatıra paralar Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde görüntülendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ"e göre, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirlenen 5 liralık madeni hatıra paralar 100 milyonla sınırlı olmak kaydıyla basılarak tedavüle sokuldu.

Çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlenen paraların ön yüz desenine, dış halkada 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı.

Ön yüzde halka ve göbeğin birleşim yerinde ay yıldıza, ortada "Türkiye Yüzyılı" logosuna yer verildi. Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk lirası" yazısı ve yazının altında "2023" ibaresi bulunuyor.

Arka yüz deseninde ise Cumhuriyet'in Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi, altta Cumhuriyet'in 100. yılı logosu ve çevrede "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer alıyor.

5 liralık madeni paraları görüntüledi

Darphane yetkilileri, "5 liralık hatıra paralardaki Atatürk rölyefinin benzemediği"ne ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Kamuoyunu yanıltmak amacıyla kasıtlı olarak para üzerindeki Atatürk rölyefi ile oynanarak algı çalışmaları ve dezenformasyon yapılmaktadır. İddia ve yorumlar tamamen asılsız olup paylaşılan resim gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasında bulundu.

Darphane Cumhuriyet'in 100. Yılı'na özel hatıra para bastı

 

Darphane'de tüm zamanların üretim rekoru

 

14 yıl sonra ilk kez: Darphane'den madeni para kararı!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Aralık 2023 14:45

    CUMHURİYET DEMEK CUMHURBAŞKANI DEMEKTİR İLK CUMHURBAŞKANIMIZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİĞİ GÜNDEN İTİBAREN SAKAL BIYIK BIRAKMAMIŞ TAKTIĞINDA DA SADECE ŞAPKA TAKMIŞTIR 100 YIL HATIRA PARASINDAKİ RÖLYEFİ SİVİL KIYAFETLİ OLSA DAHA ANLAMLI OLURDU (KENDİSİNE GİYDİĞİ HER TÜRLÜ KIYAFET OLAĞANÜSTÜ YAKIŞMIŞTIR)