BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDanimarka tahtı 'Pingo'yu bekliyor! ----

Danimarka tahtı 'Pingo'yu bekliyor!

Danimarka tahtı 'Pingo'yu bekliyor!
01 Ocak 2024 - 16:43 www.finansgundem.com

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe'in tahttan feragat edeceğini açıklamasının ardından gözler Veliaht Prens Frederik'e çevrildi. Hanedanın üniversite bitiren tek ferdi olan müstakbel kral, Donanma'daki görevi sırasında 'Pingo' diye tanınıyordu.


Avrupa’da en uzun süre tahtta kalan kraliyet ailesi üyesi 83 yaşındaki 2. Margrethe, görevini oğlu Prens Frederik'e devrediyor. Daha önce "Kendimi bir kaleye hapsetmek istemiyorum. Kendim, bir insan olmak istiyorum" diyen 55 yaşındaki Danimarka'nın gelecek kralı hakkında ne biliyoruz?

Frederik Andre Henrik Christian, 26 Mayıs 1968'de doğumundan bu yana Danimarka tahtının varisi.

Kraliçe Margrethe ve Şubat 2018'de vefat eden Fransız asıllı kocası Prens Henrik'in en büyük oğlu. 55 yaşındaki Frederik'in Prens Joachim adında küçük bir erkek kardeşi var.

18 yaşından bu yana, annesi krallık dışında olduğu zamanlarda resmi görevleri yerine getirdi, binlerce kişiyle el sıkıştı ve yabancı ileri gelenleri kabul etti.

Veliaht Prens Frederik, 1995 yılında Aarhus Üniversitesi'nden siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamlayan ilk Danimarka kraliyet mensubu olan Frederik, donanmada görev yaptı ve burada kendisine "Pingo" lakabı takıldı.

2000 yılında Grönland'da dört ay süren bir kayak seferine katılan Frederik, kızak ve scooter kazaları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Veliaht Prens Frederik, İngiltere Kralı 3. Charles gibi çevreye olan tutkusuyla biliniyor.

Eşiyle Sydney'de barda tanıştı

Avustralya doğumlu eşi Prenses Mary ile 2000 yılında Olimpiyat Oyunları sırasında Sydney'de bir barda tanıştı.

O dönem avukat olan Mary, tanıştıklarında onun Danimarka prensi olduğunu bilmediğini söylemişti: "Yarım saat sonra biri yanıma geldi ve bu insanların kim olduğunu biliyor musun? dedi."

Çiftin bir kız, bir erkek ve ikizlerden oluşan dört çocukları var. Onları çoğunlukla devlet okullarına gönderdiler.

İngiliz kraliyet geleneğinin aksine Frederik için resmi bir taç giyme töreni yapılmayacak. Krallığı Kopenhag'daki Amalienborg Kalesi'nden ilan edilecek.

1972 yılında tahta çıkan 2. Margrethe, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in Eylül 2022'de ölümünün ardından Avrupa'da en uzun süre görevde olan hükümdar olmuştu.

Danimarka, 958 yılında ölen Viking kralı 'Yaşlı Gorm'a kadar uzanan Avrupa'nın en eski monarşisine sahip. (euronews)

Kraliçe 2. Margrethe, oğlu için tahttan feragat ediyor

 

Kral Charles, sosis gibi parmaklarıyla dalga geçti!

 

Kral Charles, ateşkes çağrısını duymak istemedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)