BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDaly: Fed faiz artırımında sabırlı olmalı----

Daly: Fed faiz artırımında sabırlı olmalı

Daly: Fed faiz artırımında sabırlı olmalı
17 Kasım 2021 - 07:40 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Daly, ABD'de enflasyonun geçici olduğu görüşünü tekrarladı ve "Pandemi zayıflayarak kendi kendine sönecek. Sürmesi muhtemel olmayan şeylere tepki vermek bizi hedefimizden uzaklaştırır" dedi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, pandemi azaldıkça muhtemelen kendi kendine söneceğini tahmin ettiği yüksek enflasyon karşısında merkez bankasına sabırlı olma çağrısında bulundu.

Daly, Commonwealth Club of California'ya gönderilmek üzere hazırlanan açıklamalarda, "Sürmesi muhtemel olmayan şeylere tepki vermek, bizi hedeflerimizden uzaklaştıracak - daha da yakınlaştırmayacak" dedi.

Faiz oranlarını şimdi yükseltmenin, tedarik zinciri darboğazlarını ve fiyatları yukarı çeken diğer geçici sorunları düzeltmeyeceğini, ancak istihdam yaratılmasını ve toparlanmayı yavaşlatacağını söyledi.

Daly, "Hareketle yeterlilik veya eylemi dikkat ile karıştırmak kolay olsa da, bir sise doğru koşmak maliyetli olabilir. Sabır, yapabileceğimiz en cesur eylemdir." diye konuştu.

Ünlü ekonomistten FED’e sert uyarı: Acilen faiz artırmalı

 

El Erian: Fed güvenirliğini kaybetti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)