BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEl Erian: Fed güvenirliğini kaybetti----

El Erian: Fed güvenirliğini kaybetti

El Erian: Fed güvenirliğini kaybetti
16 Kasım 2021 - 08:22 www.finansgundem.com

ABD'de ekim enflasyonu yüzde 6.2 ile rekor kırdı. Fed yetkilileri yüksek enflasyonun geçici olduğu görüşünde ısrarlı. Allianz'ın baş ekonomi danışmanı El Erian ise Fed'in enflasyon karşısındaki tutumu nedeniyle güvenirliğini kaybettiği görüşünde

Allianz'ın baş ekonomi danışmanı Mohamed El Erian'a göre, Fed, enflasyonun geçici olduğuna dair uzun süredir devam eden görüşü nedeniyle güvenilirliğini kaybediyor.

El Erian, "Fed'in güvenilirliğini kaybettiğini düşünüyorum. Enflasyon konusunda yeniden inanılır bir ses çıkarmanın gerçekten önemli olduğunu ve bunun çok büyük kurumsal, politik ve sosyal sonuçları olduğunu savunuyorum” dedi.

El Erian, Fed'in enflasyon duruşunun merkez bankasının ileriye dönük yönlendirmesini zayıflattığını ve ABD Başkanı Joe Biden'in ekonomik gündemini baltaladığını iddia etti.

İnsanların, artan tüketici fiyatlarından en çok düşük gelirlilerin etkilendiğini unutmaması gerektiğini belirten El Erian, "Yani, bu büyük bir sorun ve umarım Fed sahadaki gelişmeleri yakalayacaktır" dedi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)