BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDalio: ABD'nin resesyona girmesi olasılığı yüzde 40----

Dalio: ABD'nin resesyona girmesi olasılığı yüzde 40

Dalio: ABD'nin resesyona girmesi olasılığı yüzde 40
16 Ağustos 2019 - 09:01 www.finansgundem.com

Bridgewater/Dalio: ABD'nin 2020 başkanlık seçimi öncesi resesyona girmesi olasılığı yüzde 40

Bridgewater'ın kurucusu Ray Dalio, ABD'nin 2020 Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde resesyona girmesi olasılığının yüzde 40 olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Dalio, "Resesyon her zaman kaçınılmaz olmuştur, burada sorumlu gereken tek soru resesyonun ne zaman yaşanacağı" dedi.

Resesyonun gelecek 2 yıl içinde yaşanacağını düşündüğünü belirten Dalio, resesyonun ABD başkanlık seçimi öncesinde gerçekleşmesi olasılığını yüzde 40 olarak verdi.

Global ekonomik yavaşlamanın aralarında Fed'in de olduğu merkez bankalarını para politikalarını daha da gevşetmeye yönelteceğini belirten Dalio, "Ancak faiz oranlarını bu kadar geç indirmek, ekonomiyi canlandırmakta etkili olmayabilir" diye konuştu.

Faiz oranlarının ekonomileri canlandırmakta etkili olmaması halinde merkez bankalarının büyümeyi artırmak için para birimlerini zayıflatmaya yönelebileceklerine dikkat çeken Dalio, "Gelecek 3 yılın, daha fazla kur savaşını göreceğimiz bir dönem olacağını düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)