BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDalay Lama ve Mandela'nın ödülü Gülen'e... ----

Dalay Lama ve Mandela'nın ödülü Gülen'e...

Dalay Lama ve Mandela'nın ödülü Gülen'e...
12 Ağustos 2013 - 10:42 www.finansgundem.com

Fethullah Gülen, kültürlerarası diyaloga yaptığı katkı dolayısıyla "Barış" dalında ödüle layık görüldü

Daha önceki sahipleri arasında Dalai Lama, Nelson Mandela, PEN Başkanı John Ralston Saul ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Kim Dae-jung’un bulunduğu Güney Kore’nin en prestijli ödüllerinden Manhae ödülü bu yıl "Barış" dalında Fethullah Gülen’e verildi.
Güney Kore'de 1997'den bu yana üç kategoride verilen ödülü Fethullah Gülen adına Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil aldı.
Manhae Barış Ödülü Güney Kore'de daha önce Güney Afrika eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, Tibet’in dini lideri Dalai Lama ve İranlı insan hakları savunucusu Şirin Ebadi gibi isimlere verilmişti. Ödül alan isimler arasında Kanadalı yazar ve PEN Başkanı John Ralston Saul de bulunuyor.
Fethullah Gülen "Barış" dalında aldığı söz konusu ödüle, kültürlerarası diyaloga yaptığı katkı nedeniyle layık görüldü.
MANHAE ÖDÜLÜ NEDİR?
Yüzyılın başında Kore’nin işgali sırasında Jahonlara direnen Han Yong-woon adlı bir şair takma ad olarak "Manhae"yi seçti. Han, 1905 yılında Baekdam Tapınağı’nda bir Budist keşiş oldu ve özgürlük, eşitlik ve uyum temalarını işleyen şiirleriyle dikkati çekti. Manhae Ödülü, Koreli şairin barış ve demokrasi felsefesiyle benzer idealleri cesaretlendiren kişilerin takdir edilmeleri hedefiyle oluşturuldu. Bir vakıf aracılığıyla verilen ödüller her yıl "Barış, Akademik Mükemmeliyet, Sanat ve Edebiyat” alanlarında takdim ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)