BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan medyaya sert tepki----

Cumhurbaşkanlığı'ndan medyaya sert tepki

Cumhurbaşkanlığı'ndan medyaya sert tepki
06 Nisan 2015 - 15:04 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Savcı Mehmet Kiraz'ın fotoğraflarını yayımlayan medya gruplarına ateş püskürdü

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın İran ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, "Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesinde bazı medya grupları terör propagandası yaptı. Bazı medya grupları sorumluluk üstlenmedi." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İşte Kalın'ın o açıklamaları:

İran'da Ruhani ve Hamaney'le görüşmelerimiz olacak. Yemen'deki olaylarla ilgili bu krizin müzakere masasında çözüme kavuşturulmasıdır.

İran ve P5+1 ülkelerin yaptığı anlaşmada önemli. Bu bizim için memnuniyet vericidir. Bizim tavrımız en başından beri aynıdır. Müzakerelere hep destek verdik. Bunu da İranlı muhataplarımızla konuşacağız.

Çanakkale'nin 100. yılına yaptığımız hazırlık devam ediyor. Şu ana kadar kabul eden devlet sayısı 60'ı geçti.

Soru ve Cevap:

 - P5+1 sonrası yapılan anlaşmayla Türkiye İran üzerinden ticaretini arttıracak mı? İran ziyareti 2 gün deniliyordu. İran'la yaşanan tartışma sonrası mı günü birlik oldu?


Ziyaretimiz bir günlüktü. Programda değişen bir şey yok. Ticaretimiz tabi ki artacak.  İran'la önemli bir ticaret hacmimiz var.

En ağır ambargoların uygulandığı yıllarda İran'la ilişkilerimizi hep belli bir seviyede tuttuk. O gün bizim söylediğimiz noktaya şimdi geldiler.

 - İranlı vekillerin Ruhani'ye gönderdiği mektupla ilgili neler söylemek istersiniz? Bu anlaşmaların içeriği ne olacak?

Bizim verdiğimiz mesajlar çok nettir. Yemen'le ilgili görüşümüz bellidir. Ne olursa olsun mezhep çatışması olmamalı dedik .Bütün bölge ülkelerinde de olmaması lazım ama maalesef var. Yemen konusunda sayın Cumhurbaşkanın uyarısı belli.

- Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti aday listelerine müdahale ediyor mu?

Dün tam gün beraber mesai yaptık. Bugün de burada. Böyle bir şey söz konusu değil. Seçim sürecini tabi ki çok yakından takip edecektir.

- Türkiye Yemen konusunda arabuluculuk mu yapacak? Örtülü ödenek tartışması var. Neler söylemek isterseniz?

Türkiye müzakereden yanadır. Başkomutanın, kendine ait bir bütçesinden daha doğal ne olabilir. Örtülü denince bir gizem katılıyor. Dünyanın her yerinde devlet başkanlarının, Başbakanların nasıl bütçesi varsa Cumhurbaşkanın da bütçesi var.

 - Savcı Mehmet Kiraz'ın şehit edilmesinde bazı medya grupları terör propagandası yaptı.  Bazı medya grupları sorumluluk üstlenmedi.

Adliyelerde, hastanelerde güvenliği artıracak tedbiler alınacak.

- Fenerbahçe saldırısı ve Başkanlıklar için ne diyeceksiniz?

Bu saldırı Türk furtboluna yapılmıştır. Başsavcılık soruşturma açtı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Başkanlıklar oluşturuldu.

- Paralel Yapı Kırmızı Kitap'a girdikten sonra nasıl mücadele edilecek?

"Milli Güvenlik siyaset belgesi belli periyotlarla güncellenir. Bu konuyla ilgili bütün kurumlarımızdan gelen verilerle ortak bir siyaset belgesi ortaya konur. Güncellemenin zamanı gelmişti, bu da bu yıl yapılacak. Paralel yapı ulusal tehdit oluşturan en önemli unsurlardan biri. Davalar sonuna kadar takip edilecek. Devletin içinde bu tür yapılanmalarının olmaması için gerekli tedbirler alınacaktır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)