BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısı----

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa değişikliği çağrısı
21 Haziran 2023 - 13:03 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun "Gerekirse 16'lı masa kuracağım.'' açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, muhalefete başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi konusunda çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ardından yapılan ilk AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Meclis'imizin yeni yasama döneminin ve grup toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilen milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Rabbimden size muvaffakiyetler diliyorum. Grubumuzun ilk toplantısı sebebiyle seçimleri zaferle taçlandıran dava arkadaşlarıma buradan tekrar şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnirken kurduğumuz Cumhur İttifakı seçimlerle daha da günlendi. Cumhur İttifakı olarak bundan sonra da vatanımızın bekasını en üstte tutmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğinin asla unutulmayacağının bilinmesini isterim.
Ne diyordu altılı masa diyordu. Şimdi gerekirse '16'lı masa' diyor yetmez bunu daha da arttırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister eser ister. Yalanla dolanla talanla bir yere varılmaz.

Türkiye'nin uçuruma düşmekten nasıl kurtulduğunu zamanla çok daha net göreceğiz. Yaklaşık 1 buçuk sene önce bunlar bir masa kurdular. Yaptıkları onca toplantının ardından millete elle tutulur tek bir şey sunamadılar. Bir kumar ve pazarlık masasından öteye geçemediler. Bu masaya kumar masası diyen o masanın etrafındakiler. Olay bu kadar acı ne neticesi de ortada. Ama 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu sabah erken kalkanın bakanlık kaptığı bir sistemi millette dayattılar.

Siz bu ülkede milletin hayatı tarzıyla hep uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Ne dedik seçim öncesi Anayasa yapalım ve başörtüsü konusuna yeni Anayasa'da yer verelim dedik. Eğer dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sizi milletimizi bangır bangır anlatacağım.

Bay bay Kemal siz LGBT'cisiniz, yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerinde böyle bir bela yok.

"TARİH EN ADİL HAKEMDİR"

Buldunuz 2 tane belediye başkanı. Neredeler şimdi; kayıplar. Hadi şimdi yine dolaş. Bütün bunları yapanlar belki utanmadılar. Ama biz onlar adına hicap duyduk. Tarih en adil hakemdir.

Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini tekrar hatırlatmıştır. Birileri koltuk peşinde koşarken biz farkımızı gösterdik. Milletimiz bizim samimi çabalarımızı gördü.

"KENDİ İÇ MUHASEBEMİZİ AÇIK YÜREKLİLİKLE YAPIYORUZ"

27. Döneme göre TBMM'de oluşan sandalye farkını görmezden gelemeyiz. Milletimizin mesajına kayıtsız kalamayız. Gerek oy oranı gerek milletvekili tablosundaki tüm boyutları inceliyoruz. Kendi iç muhasebemizi açık yüreklilikle yapıyoruz. İnşallah bu süreci kuyumcu titizliğiyle gerçekleştireceğiz.

Seçmen sandıkta sadece bize ve partimize değil, muhalefete de birçok mesaj vermiştir. Muhalefet ya milli irade ile barışacak ya da marjinalleşecektir. Değil 16'lı 160'lı masa da kursa sandıkta milletin tokadını yemekten kurtulamaz.

"MESELERE TÜRKİYE MERCEĞİNDEN BAKAMADILAR"

Bizim nazarımızda zaten su alan geminin dümenine o gelmiş bu gelmiş bunun bir önemi de yoktur. Asıl mesele sahte gündemler yerine ülkenin sorunlarına odaklanmalarıdır. İdeolojik ön yargılarından sıyrılamadılar. Meselelere Türkiye merceğinden bakamadılar.

Seçim faturasının yenilgisini millete çıkarıyorlar. Hezimetin üstünü kapatmak istiyorlar. FETÖ'cülerle işbirliği yaparak siyaset tarlasına rüzgar ekmişlerdi. Şimdi tarladan fırtına biçiyorlar. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz işimize bakacağız. 5 sene boyunca yine milletimize hizmet edeceğiz.

MEMUR MAAŞLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Asgari ücret 2002 yılına göre yaklaşık yüzde 312 artış göstermiştir. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum. Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri de inşallah yerine getireceğiz. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz.

Depremlerin yaralarını sararken enflasyonla ilgili de kararlı adımlar atacağız. Konut kira artışlarıyla ilgili de aynı oranı uygulamayı sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi yapana kadar dinlenmeden koşacağız. Orta vadeli programı da hazırladık.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ"

Anayasa değişikliği önceliğimiz. Türkiye Yüzyılı'nın darbe anayasası üzerinde yükselmesi de mümkün değil. Ayrıca 8 ay sonra yapılacak yerel seçimleri asla ihmal etmeyeceğiz."

Erdoğan'dan Dünya Mülteciler Günü mesajı

 

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

 

Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek