BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Conte görüştü----

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Conte görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Conte görüştü
13 Ocak 2020 - 15:11 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Conte'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, Libya'da ateşkes anlaşması imzalanmasını temenni ettiğini belirtti.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte göreve başlamasının ardından Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

TRT'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Conte'yi Beştepe'de kabul etti. Masada öncelikli gündem maddesi Libya ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler görüşüldü. 

Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan "Ağırlıklı olarak Libya'daki gelişmeleri ele aldık. Libya’daki gelişmelerin dışında da tabii ki Suriye konusu, ilişkilerimiz, bunları değerlendirme fırsatımız oldu. BM Genel Sekreterinin Libya Özel Temsilcisinin girişimlerini ve Berlin sürecini yapıcı şekilde destekledik, desteklemeye devam ediyoruz. Bu hafta sonu Berlin’de yapılacak zirveyle ilgili olarak gerek sayın Putin gerek şahsım gerekse Conte, bizlerin de Berlin’e katılma konusunda kararlılığımız var" dedi.

İtalya Başbakanı Conte'ye "İdlib'in gerginliği azaltma bölgesi statüsünün muhafazasına yönelik çabalarımıza İtalya'nın desteğini beklediğimizi vurguladım." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye-İtalya arasında 2012'den bu yana yapılamayan hükümetler arası zirve toplantısının, bu sene icra edilmesi konusunda mutabık kaldık." şeklinde konuştu.

Conte: Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını umut ediyorum

Görüşmede birçok konuyla birlikte Libya konusunu da ele aldıklarını belirten Conte, "Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını, barışçıl sürece girileceğini umut ediyorum." dedi.

Conte, Libya konusunda yürütülen Berlin Süreci sayesinde Libya'da gerginliğin yerini siyasi sürece bırakacağını ifade etti.

Conte, "İtalya olarak amacımız bölünmemiş, bağımsız ve egemen bir Libya olması." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)