BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülfettah es-Sisi ile görüştü----

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülfettah es-Sisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülfettah es-Sisi ile görüştü
20 Kasım 2022 - 20:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyona katıldı. Erdoğan'ın bir araya geldiği isimler arasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı kapsamındaki resepsiyonda liderlerle bir araya geldi.

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle geldiği Katar’ın başkenti Doha'da bulunan Al Bayt Stadı'ndaki resepsiyonda bazı liderlerle ayaküstü görüştü.

DARBEDEN SONRA İLK TEMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kapsamda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile de tokalaşarak ayaküstü sohbet etti. Bu kısa görüşme, Sisi'nin Mısır'da 3 Temmuz 2013'te Genelkurmay Başkanı iken yönetime el koymasının ardından Türkiye ile Mısır arasındaki en üst düzey temas olarak kayıtlara geçti.

Türkiye, Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile devrilmesinin ardından bu ülke ile ilişkilerini askıya almıştı.

MISIR İLE NORMALLEŞME SÜRECİ

Geçen yılın Mayıs ayında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Mısır'ın başkenti Kahire'de mevkidaşı Hamdi Sanad Loza ile bir araya gelerek 8 yıl sonra ilk önemli teması sağlamıştı.

İki ülkenin normalleşme süreci konuşulurken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İslam Kalkınma Bankası'nın yıllık toplantısı için bu yılın Mayıs ayında Mısır'a gitmişti. Bu ziyaret de 9 yıl aranın ardından Türkiye'den Mısır'a bakan düzeyinde yapılan ilk ziyaret olarak kayıtlara geçmişti.

ERDOĞAN'IN GÖRÜŞTÜĞÜ LİDERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan resepsiyonda ayrıca Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Mishaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve FIFA Başkanı Gianni Infantino'yla da tokalaşarak sohbet etti.

(Habertürk)

2022 Katar Dünya Kupası resmi taraftar şarkısı yayınlandı

Katar'daki Dünya Kupası'nda içki yasaklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' emrini verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)