BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇukurova Bilyoner'i de satıyor!----

Çukurova Bilyoner'i de satıyor!

Çukurova Bilyoner'i de satıyor!
26 Ağustos 2013 - 16:46 www.finansgundem.com

Tek Elektronik ve Intralot, Çukurova Grubu bünyesindeki yüzde 55 Bilyoner hissesini devralmak için Rekabet Kurulu'na başvurdu

Yunanistan merkezli şans oyunları sistem sağlayıcısı Intralot ve Hitay Yatırım Holding kuruluşu Tek Elektronik, elektronik şans oyunları platformu Bilyoner'in Çukurova Grubu bünyesindeki Demir Toprak İthalat'a ait yüzde 55 hisseyi satın almak için Rekabet Kurulu'na başvurdu.
Futbolda Süper Lig maç bahislerini de içeren Spor Toto oyunları ve Milli Piyango oyunlarını oynatma hakkına sahip olan Bilyoner.com'da Demir Toprak İthalat'a ait yüzde 55, Intralot'a ait yüzde 25 ve Tek Elektronik'e ait yüzde 20 hisse bulunuyordu.
Rekabet Kurumu web sayfasında yer alan açıklamada, başka herhangi bir bilgi yer almadı.
İnterbank protokolünden kaynaklanan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) borçlarını geri ödemek isteyen Çukurova Grubu bir yandan medya varlıklarının satışını tamamlamak için görüşmeler yürütürken, Turkcell'deki TCELL dolaylı kontrol hisselerini geri alabilmek için de Rus Altimo ve TeliaSonera ile farklı dava süreçlerinin sonuçlanmasını bekliyor.
'PAYLARINI GERİ ALMA SEÇENEĞİ VAR'
Satış sürecine yakın bir kaynak, "Bu işlem kalıcı bir satış işlemi değil. Çukurova Grubu için paylarını geri alma opsiyonu bulunuyor. TMSF'nin de bilgisi dahilinde olan bir finansman çalışması" dedi.
Konuyla ilgili Çukurova Grubuna ulaşılamazken, Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay, detaylarla ilgili açıklama yapmadı.
Sektör kaynakları işlemin değerinin büyük ölçekli olmadığını söylediler.
1,7 MİLYON ÜYESİ VAR
Bilyoner.com'un 1,7 milyon üyesi bulunurken, şirketin 2012 yılı cirosu 650 milyon lira düzeyinde.
Çukurova Grubu Mayıs ayından bu yana yönetimi TMSF'ye geçen Show TV, Akşam ve Alem FM'in satışlarını tamamlarken, ihale seçeneğini de değerlendirdiği dijital medya platformu Digiturk için görüşmeler yürütüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)