BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringCreditwest Faktoring'in görünümü arttı----

Creditwest Faktoring'in görünümü arttı

Creditwest Faktoring'in görünümü arttı
01 Nisan 2011 - 12:34 www.finansgundem.com

JCR Eurasia, Creditwest Faktoring'in uzun vadeli ulusal görünümünü bir kademe yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia, Creditwest Faktoring'inuzun vadeli ulusal notunu teşit ederken, görünümünü bir kademe yükseltti. 

JCR Eurasia Rating tarafından yapılan açıklamada; Creditwest Faktoring'in ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirildiği ve şirketin uzun vadeli ulusal notunun 'AA-(Trk)' olarak teyit edildiği, görünümünün ise 'stabil'den 'pozitif'e revize edildiği bildirildi. Şirketin uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para notları 'BB' ve bu notlara ilişkin görünümleri ise 'stabil' olarak teyit edildi. Creditwest Factoring'in ortaklardan bağımsızlık notu ise 'A' olarak belirlendi. 
JCR tarafından yapılan değerlendirmede; Creditwest Factoring'in 2008 ve 2010 yıllarında gerçekleştirdiği tahvil ihraçları yoluyla bilanço bileşiminde uzun vadeli finansman lehine yaptığı değişikliğe dikkat çekilerek, bunun da şirketin finansman maliyetlerini düşürmesini, vade uyumsuzluklarını iyileştirmesini ve ayrıca global kriz sonrası devam eden belirsizlik ortamının yarattığı mali zorlukları hafifletmesini sağladığı belirtildi. 

 

Faktoringde banka hakimiyeti

Açıklamada; Türkiye' de faktoring sektöründe bankalara ait faktoring kuruluşlarının egemen düzeyde bir ağırlığının olmasının bu sektörün en belirgin karakteristiği olduğu, böyle bir yapı içerisinde Creditwest Factoring'in son iki yıl içerisinde sektörün üzerinde büyüme gösterdiğ belirtildi.

 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)