BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCredit Suisse'ten 400 milyon dolar daha ödeme----

Credit Suisse'ten 400 milyon dolar daha ödeme

Credit Suisse'ten 400 milyon dolar daha ödeme
07 Ağustos 2021 - 00:33 www.finansgundem.com

Credit Suisse, İngiliz finans şirketi Greensill Capital‘in batması sonucu ödemeyi taahhüt ettiği tutarın 400 milyon dolarlık kısmının ödemesini gerçekleştirdi

Credit Suisse'den yapılan açıklamada, Greensill bağlantılı tedarik zinciri finansman fonlarındaki yatırımcılara 400 milyon dolar daha geri ödendiği belirtildi.

Mart ayında fonların çöküşü, banka için çalkantılı bir dönem başlattı ve yatırım fonu Archegos ile ilgili milyarlarca dolarlık zarar, bir dizi yöneticiyi görevden alma ve yaklaşan bir stratejik revizyonla sonuçlandı.

İlk olarak bankanın geçen haftaki ikinci çeyrek finansal raporuyla duyurulan ödeme şimdiye kadar yapılan geri ödeme toplamda 5,9 milyar dolara ulaştı. Credit Suisse, Mart ve Nisan aylarında Greensill bağlantılı fonlardaki yatırımcılara iki taksitte 4.8 milyar dolar öderken, Temmuz ayında 750 milyon dolar daha ödeme yapmıştı.

Credit Suisse'in varlık yönetimi birimi Cuma günü yaptığı açıklamada, "Tasfiye gelirleri, yatırımcılar fonların toplam net tasfiye gelirlerini alana kadar mümkün olan en kısa sürede dağıtılacak" açıklamasıını yaptı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Dev şirket aşı olmayanları işten çıkaracak

 

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi

 

Greensill skandalının altından bir kriz daha çıktı

 

Credit Suisse, yatırımcıların Greensill zararını tazmin edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)