BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCredit Suisse'den sürpriz rapor!----

Credit Suisse'den sürpriz rapor!

Credit Suisse'den sürpriz rapor!
07 Ağustos 2013 - 07:26 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi’nden gelen olumlu verilerin ardından Avrupa’da krizin bittiği, en sorunlu ülkelerde de işlerin yoluna girdiği belirtildi

Avrupa’da karanlık günlerin ardından karabulutların dağılacağı haberleri geldi.
İsviçreli banka Credit Suisse, yayımladığı son raporda Avrupa’da resesyonun Ağustos sonu itibariyle sona ereceğini ifade etti.
Bankanın raporunda Yunanistan ve İspanya gibi Avrupa’nın en yüksek işsizlik oranına sahip iki ülkesi için bile güzel günlerin yakın olduğuna dikkat çekildi.
Her iki ülkenin de borçlarını ödeyemeyip, Avrupa Kurtarma Mekanizması’ndan yardım almasının ardından yatırımcılar arasındaki güvenini uzun bir süre kaybettiğinin altının çizildiği raporda, algının son dönemde değiştiği ifade edildi.
YATIRIMCI VE İŞ DÜNYASI GÜVENİ GERİ GELİYOR
Credit Suisse’e göre hem Yunanistan hem de İspanya’da yavaş yavaş tüketici ve iş dünyası güveni geri geliyor.
Banka, güvenin yavaş yavaş geri gelmesinin işlerin kesinlikle yolunda gideceğinin bir kanıtı olmadığını ancak yine de başlangıç olarak bile iyi bir gelişme olduğunu belirtti.
İki ülke de güvenin temelde işten çıkarmalardaki yavaşlamayla geri gelmeye başladığı ifade edildi.
Ancak Euro Bölgesi imalat sektörünün son yılların en iyi performanslarından birini göstermesi ve Yunanistan, İtalya, İspanya, İrlanda ve Portekiz gibi çevre ekonomilerde bile imalat faaliyetlerinin artması güveni tetikleyen önemli bir unsur.
Yunanistan, İtalya, İspanya ve İrlanda’da Haziran ayı imalat sektörü PMI endeksi yükselmişti. Yunanistan ve İspanya’da işlerin Temmuz’da biraz daha yolunda gittiği ifade edildi.
Bu gelişmelerin ışığında, Credit Suisse’in araştırma ekibinin çalışmaları son iki yıldır paralarını bu ülkelerden çeken yatırımcıların geri dönmeye başladığını gösterdi.
AVRUPA’DA İYİLEŞME BAŞLIYOR
Credit Suisse bankasının raporunun özetinde, Avrupa’da ekonomik iyileşmenin başladığı bunun çevre ekonomilerden ana ekonomilere kadar kıtanın her yerinde hissedilmeye başladığı ifade edildi.
Raporda, “Önemli olan şey, iyileşmenin kıta genelinden gelen olumlu ekonomik verilerle destekleniyor oluşu” ifadesine yer verildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)