BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCredit Suisse ne kadar Rus varlığını bloke etti?----

Credit Suisse ne kadar Rus varlığını bloke etti?

Credit Suisse ne kadar Rus varlığını bloke etti?
13 Şubat 2023 - 10:50 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in (CS), yaptırımlar çerçevesinde 19 milyar dolardan fazla Rus varlığını bloke ettiği veya dondurduğu bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası uygulanan yaptırımlar çerçevesinde, İsviçre’nin en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse’in (CS), ülkede kayıtlı Rus varlıklarının üçte birinden fazlasını bloke ettiği veya dondurduğu ifade edildi.

Gazetemru'nun Le Temps gazetesinden aktardığı habere göre, İsviçre bankası Credit Suisse 17,6 milyar İsviçre Frangı (19 milyar dolardan fazla) değerinde Rus varlıklarını dondururken, ülke yetkililerinden alınan resmi verilere göre, Rusya’nın Ukrayna’daki özel harekatına ilişkin yaptırımlar nedeniyle İsviçre’nin Rusya Federasyonu’nun 7,5 milyar İsviçre frangı tutarındaki mal varlığını dondurduğu ve 15 mülke bloke koyduğu hatırlatıldı.

Gazete, kredi kuruluşunun Moskova’ya karşı yaptırım olarak sadece 7,5 milyar frank dondurduğu, Credit Suisse ayrıca diğer ülkelerin yaptırımları altında olan Rus bireylerin varlıklarına da el koyduğunu aktardı.

Böylece, dondurulan tüm varlıklar arasında, İsviçre kısıtlamaları altındaki Ruslara ait olanlar toplam 4 milyar franka ulaşırken, geriye kalan 13,6 milyar doların ise diğer devletlerdeki yaptırım uygulanan kişilerin varlıkları ile birlikte Rusya Merkez Bankası’na ait fonlar olduğu belirlendi.

AB'den Rusya'ya 10 milyar euroluk yaptırım

 

ABD'den Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına destek olan ağa yaptırım

 

Rusya'ya ekonomik yaptırımlar 6 ay daha uzatıldı

 

AB'den Rus varlıkları hamlesi

 

Rus oligarkların 14,6 milyar euroluk varlığı donduruldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)