BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇözümü Privy Councill kararı belirler----

Çözümü Privy Councill kararı belirler

Çözümü Privy Councill kararı belirler
24 Haziran 2013 - 18:41 www.finansgundem.com

Altimo Başkan Yardımcısı Dumalkin, Türkcell Genel Kurul krizi için konuştu

Ortaklar arasındaki anlaşmazlığın bir türlü çözülememesi sonucu toplanamayan ve yatırımcılardan tepki alan Turkcell Genel Kurulu için bir değerlendirme yapan Altimo Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, "Anlaşmazlık ancak Privy Council'in yakında çıkmasını beklediğimiz nihai kararı sonrası çözülecek" diye konuştu. Dumalkin Reuters’e yaptığı değerlendirmede gelinen noktanın Çukurova’nın yapıcılıktan uzak tavrının sonucu olduğunu öne sürdü.
Çukurova Grubu ile Rus Altimo arasında 2005 yılında yapılan bir kredi anlaşmasına dayanan dava süreci İngiltere Yüksek Mahkemesi Privy Council'de devam ediyor. Privy Council Ocak ayı sonunda, Çukurova Grubu'nun dava konusu olan yüzde 13.81 hisseyi gereken ödeme ve şartları yerine getirmesi halinde geri alabileceğine karar vermiş; ancak ödeme miktarını o tarihten bu yana belirlememişti. Privy Council, bu süreç sonuçlanmadan iki tarafın üzerinde uzlaşamadığı konularda oy kullanmasını engelliyor.
Turkcell İletişim Hizmetleri'nin ana hissedarı olan Turkcell Holding'de, Çukurova Telecom Holdings (CTH) yüzde 53 ile çoğunluk paya sahip. CTH'de ise Çukurova'nın yüzde 51, Altimo'nun yüzde 49 hissesi bulunuyor. Turkcell Holding'de yüzde 47 pay ile diğer hissedarı olan TeliaSonera tek başına temsilci atayamıyor. Turkcell İletişim Hizmetleri'nde dolaylı olarak TeliaSonera'nın yaklaşık yüzde 37, Çukurova Grubu'nun yüzde 13.81, Altimo'nun ise yüzde 13.22 hissesi var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)