BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCOVAX 500 milyondan fazla Kovid-19 aşısı dağıttı----

COVAX 500 milyondan fazla Kovid-19 aşısı dağıttı

COVAX 500 milyondan fazla Kovid-19 aşısı dağıttı
18 Kasım 2021 - 09:22 www.finansgundem.com

Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı (GAVI) , düşük gelirli ülkelerin aşılara eşit erişimini sağlamayı amaçlayan Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı’nın, dünya çapında yeni tip korona virüse karşı 500 milyon dozdan fazla aşı dağıttığını duyurdu.

GAVI CEO'su Seth Berkley konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ortakların ve sağlık personelinin inanılmaz özverisi ve sıkı çalışması sayesinde Küresel Erişim Programı (COVAX), 144 ülke ve bölgede Kovid-19’a karşı 500 milyon doz aşı dağıttı” dedi.

GAVI ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kurulan uluslararası mekanizma, 92 ülke ve bölgenin daha zengin ülkelerden fon sağlanarak ücretsiz aşı dozları almasını amaçlıyor. Buna rağmen GAVI ve WHO, en fakir ve en zengin ülkelerin halkları arasındaki aşılara erişim düzeyindeki belirgin eşitsizliği sürekli olarak kınıyor.

Koronavirüse karşı aşılama kapsamında zengin ülkelerde her 100 kişi başına 143 doz verilirken, yoksul ülkelerde 100 kişi başına sadece 7 doz verildi.

Eylül ayı başı tahminine göre COVAX, 2021 yılında toplam 1,425 milyar doza sahip olmayı umuyor.

Bu yılın sonuna kadar ana hedef 2 milyar doz elde etmekti. Ancak COVAX’ın 2022’nin ilk çeyreğinde buna ulaşması bekleniyor.

Berkley, 2021 yılında ihracatta yaşanan sorunlar, hammadde sıkıntısı ve aşılara karşı yaşanan sorunlardan kaynaklanan çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalınmış olsa da bugünlerde teslimatların hızlandığını vurguladı.

AFP tarafından yapılan bir sayıma göre, dünya genelinde 7,5 milyardan fazla doz Kovid-19 aşısı uygulandı.

Avrupa'da aşısızlara yasaklar peş peşe geliyor! Sonuç: Aşı kuyrukları

 

İsveç aşı pasaportu uygulamasına başlıyor

 

Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)