BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Corona virüsü" yayılıyor----

"Corona virüsü" yayılıyor

Corona virüsü yayılıyor
15 Kasım 2013 - 17:55 www.finansgundem.com

Katar'da, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan corona virüsüne yakalananların sayısı 9'a yükseldi

Katar Yüksek Sağlık Kurulu'nun açıklamasına göre, çalışmak üzere Katar'a gelen 61 yaşındaki bir kişinin test sonuçlarında corona virüsüne rastlandı. 
Açıklamada, Katar'da son bir yılda 9 corona virüsü vakası tespit edildiği, vakalardan üçünün çalışmak için ülkeye gelen yabancılarda, diğer altısının ise Katar vatandaşlarında tespit edildiği belirtildi. Virüse yakalanan 6 Katar vatandaşından 3'ü hayatını kaybetmişti. Geçen hafta da 48 yaşındaki bir yabancı işçide corona virüsüne rastlanmıştı. 
Sağlık Bakanlığı, tespit edilen son iki vaka arasında bağlantı bulunmadığını, virüsten etkilenen iki kişinin de farklı merkezlerde bulunan bulaşıcı hastalıklar ünitesinde müşahade altında olduğunu duyurdu. 
Ayrıca, virüsten etkilenen 61 yaşındaki kişiyle temasta bulunanlara yapılan testlerde corona virüsüne rastlanmadığı belirtildi.  
Ortadoğu'nun kabusu haline gelen corona virüsünden etkilenenlerin sayısı, Eylül 2012'den bu yana 127'si Suudi Arabistan, 9'u Katar, 6'sı Birleşik Arap Emirlikleri, 3'ü Tunus, 2'si Ürdün ve biri Umman'da olmak üzere bölge genelinde 148'e yükseldi. 
Corona virüsü, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de görüldü. Hastalık nedeniyle 53'ü Suudi Arabistan'da olmak üzere şu ana kadar dünya genelinde 62 kişi hayatını kaybetti. 
Nasıl bulaştığı ve tedavisi bilinmiyor 
Henüz nasıl bulaştığı konusunda kesin bir bilgiye sahip olunmayan virüsün, deve veya keçiden yayıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Hastalığın belirtilerinin SARS virüsünde olduğu gibi günlerce süren ateş ve öksürük olduğu kaydedilirken, "corona"nın SARS'a göre 8 kat daha ölümcül olduğu ifade ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)