BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇocuklardaki tehlike: Süper enfeksiyon!----

Çocuklardaki tehlike: Süper enfeksiyon!

Çocuklardaki tehlike: Süper enfeksiyon!
04 Ocak 2024 - 11:32 www.finansgundem.com

Artan grip vakalarıyla birlikte çocuklarda "Süper Enfeksiyon" tehlikesi gündeme geldi. Uzmanlar, çocukların tam iyileşmeden en az 5 gün okula gönderilmemesi gerektiğinin altını çizdi.


Artan grip vakalarında çocuklarda "Süper Enfeksiyon" tehlikesi baş gösterdi. Pandemi dönemini aratmayan bir yoğunluklu karşılaşan çocuk poliklinikleri sadece çocukları değil anne babaları da etkiliyor.

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vefik Arıca, "Süper enfeksiyon, kış aylarında özellikle çocuklarda sıklıkla görülen nezle ve grip gibi mevsimsel hastalıkların başka virüslerle birleşerek salgın seviyesine yükselmesiyle oluşuyor. Okulların açık olmasıyla birlikte süper enfeksiyon da giderek artıyor." dedi.

Sabah'tan Harun Sekmen'in haberine göre; Enfeksiyon görülen çocukların en az 5 gün okula gönderilmemesi gerektiğinin altını çizen Arıca çocukları korumak için 5 önemli hususa dikkat çekti.

YÜKSEK ATEŞ VE ÖKSÜRÜK

Süper enfeksiyonun kış aylarında görüldüğüne dikkat çeken Prof. Arıca, "Süper enfeksiyon, kış aylarında özellikle çocuklarda sıklıkla görülen nezle ve grip gibi mevsimsel hastalıkların başka virüslerle birleşerek salgın seviyesine yükselmesiyle oluşuyor. Özellikle son günlerde ülkemizde çocuk acillere başvuru sayısında artış var. Bunun en önemli nedenlerinden biri çocuklarda süper enfeksiyon olmasıdır. Sınıflarda çocukların hastalığı birbirine bulaştırması da sayıların artmasına neden oluyor. Çocuklarda özellikle yüksek ateş, öksürük gibi şikayetler varsa dikkat edilmelidir." ifadelerini kullandı.

İYİLEŞMEDEN OKULA GÖNDERMEYİN

Hasta olan çocukların iyileşmeden okula gönderilmemesi gerektiğini kaydede Arıca, "Virüs bulaşan çocuklar henüz iyileşmeden okula giderse, virüsün okul içinde hızla dolaşmasına neden olur. Oradan öğretmene ve topluma yayılmaktadır. Eğer bir çocukta enfeksiyon var ise en az 5 gün okula gitmemesi gerekiyor. 5 gün boyunca dinlenmeli, ilaçlarını kullanmalı, tamamen enfeksiyon taşıyıcılığı geçtikten sonra doktor kontrolünde okula gidebilir." diye konuştu.

HEKİM KONTROLÜ ÖNEMLİ

Doktor kontrolünün önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Arıca, "Hekim kontrolü olmadan antibiyotik kullandırtmayalım. Ailelerin, hasta olduğunu düşündükleri çocuklarını okula göndermemesi gerekir. Çocuklara bol sıvı takviyesi yapılması ve yüksek proteinli düşük karbonhidrata sahip besinler verilmesini öneriyoruz. Okulda öğretmenlerin de sınıfın sık sık havalandırılmasını sağlaması gerekmektedir. Genelde süper enfeksiyonlar solunum yoluyla, hapşırma ya da temas yoluyla ve elin iyi yıkanmamasıyla geçer. Ailelere önerimiz çocukların ellerini sık sık sabunla yıkamalarını sağlamaları ve o dönemde çocuklarını okula göndermemeleri gerekiyor. Hijyen çok önemli. Öksüren bir çocuk tüm sınıfı aynı anda enfekte edebilir." dedi.

Uzman isimden 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı: İşte belirtileri...

 

Enfeksiyon alarmı: Grip mi, Kovid mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)