BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEnfeksiyon alarmı: Grip mi, Kovid mi?----

Enfeksiyon alarmı: Grip mi, Kovid mi?

Enfeksiyon alarmı: Grip mi, Kovid mi?
20 Aralık 2023 - 09:47 www.finansgundem.com

Hekimler, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte üst solunum yolu rahatsızlıklarındaki belirgin artışa dikkat çekiyor. Dr. Saffet Ercan, durumun ciddiyetini vurgulayarak testlerin tekrar başlatılması gerektiğini ifade etti.


Yurt genelinde son on günde üst solunum yolları vakalarında büyük artış yaşandığını söyleyen sağlık örgütleri, salgının adının konulabilmesi için Kovid testlerinin yeniden başlatılmasını istedi.

SON 10 GÜNDEKİ YOĞUNLUK DİKKAT ÇEKTİ

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Hastanelerdeki uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların neredeyse tamamının, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyleyen hekimler, son 10 gündeki yoğunluğa dikkat çekti. Özellikle İstanbul’da okullardaki öğrenci mevcudunun yarı yarıya indiği, birçok işyerinde çalışanların istirahat için aile hekimleri ve hastanelere başvurduğu belirtildi.

"TESTLER YENİDEN BAŞLATILMALI"

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan, vatandaşların özellikle sağlık kuruluşlarına girdiğinde maske kullanmasını önererek şunları söyledi:

"Üst solunum yolu vakalarında ciddi bir artış var son 10 gündür. Öğrencilere, çalışanlara harıl harıl istirahat raporu veriyoruz. Bu durumun aydınlatılması, mevcut salgının adının konması Sağlık Bakanlığı’nın görevi. Yaşanan salgın Kovid midir yoksa gribal enfeksiyon veya başka bir şey mi? Bunun için halen yapılmayan Kovid testlerinin kesinlikle tekrar yapılmaya başlanması gerekiyor. Ayrıca kamuoyuna yönelik olarak da; sağlık kuruluşlarına girişte maske takılması uyarısını yapmak yerinde olacaktır."

4 milyar euroluk kovid aşısı imha edildi

 

Almanya Başbakanı Scholz, Kovid olduğunu açıkladı

 

Çin Kovid'i atlatamadı, toparlanmakta zorlanıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Aralık 2023 20:43

    grip türleri gibi kovid 19 gibi ateşli hastalıklarda halsizlikten yorgunluktan KURAN SAD SURESİ 41,42,43 AYETLERİYLE TÜM İNSANLARA ÖĞÜT TEDAVİ ŞEKLİ OLARAK BİLDİREN AYETİ UYGULAYARAK yaz kış soğuk su içerek korununabiliriz EN AZ 10 YILDIR BİZZAT KENDİM UYGULUYORUM

  • Len kebkkk20 Aralık 2023 22:07

    Amin amin amin amin amin