BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaRöportajlarÇocuklar için gün boyu eğlence: Let’s Play----

Çocuklar için gün boyu eğlence: Let’s Play

Çocuklar için gün boyu eğlence: Let’s Play
27 Kasım 2014 - 09:03 www.finansgundem.com

İstanbul Yeniköy’de Boğaz manzaralı bir mekan burası. Çocuklar için bir rüya. Büyükler için de… İşte gün boyu eğlence diyarı Let’s Play…

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM

“Burası anaokuluyla ev arasında geçiş mekanı; çocuklar anaokuluna adapte olmakta zorlandıkları için, biz burada ilköğretime geçişi yumuşak bir şekilde yapmalarını sağlıyoruz. Biz kreş değiliz, ailelerin yaşamsal çözüm ortağıyız aslında…”

Böyle tarif ediyor Let’s Play’i Nilgün Baş. Mesleğini Hasan Ali Yücel Ortaokulu’nda sürdüren Görsel Sanatlar Eğitmeni, çocukların Nilgün annesi, ablası, girişimci işkadını. Caroline Koç ve Zeynep Karahan ikilisinin kurduğu,  Türkiye’ye ilk kez getirdiği bir konsepti devralan, geliştiren ve güzel hedeflere doğru katlayarak yürüyen Nilgün Baş’ın rüyası bu mekan bildiklerinizden çok farklı, çok neşeli. Cıvıl cıvıl, çünkü kulağınıza gelen, çocuk sesleri…

Üzerine plaza dikilecek genişlikte bir alana sahip Let’s Play Yeniköy’de. Üst katı Boğaz manzaralı. Yani çok şanslı.  Yer, görüntü tamam peki ya içerisi? Girince anlıyorsunuz ki, burası bir eğlence merkezi. Çocuklara ait ama aynı zamanda büyüklerin de dünyası. Aileler için serpme kahvaltılı brançlar düzenleniyor, doğum günü partileri veriliyor. Çocuklar için pijama partisi de var, yastık savaşları da.  İster resim çiz, istersen oyun parkında koş, zıpla.  “Şunu özellikle söylemek istiyorum; burada kreş hizmeti vermiyoruz. Anneli veya annesiz oyun grubumuz var” diye konuşan Nilgün Baş’ın ekibinde hizmet sınırsız. Let’s Play dışına da çıkılıyor. İstenilen gün ve saatte, istenilen adreste arzu edilen tüm organizasyonlar gerçekleştiriliyor. Pony de götürüyorlar, kar da yağdırıyorlar.

Let’s Play’da randevu yok, saat  09.00-19.00 arası kapısı açık. Eğlencenin saat ücreti 25 TL. Sonraki her yarım saat için ödenen 5 TL. Gün boyu kalmanın bedeli 60 TL. Yemekler ise ev tadında, sıfır katkı maddeli, saf ve yeni.

En önemli sorulardan biri de müşteri kitlesi; Nilgün Baş, “Aydın Doğan’ın torunları, Muhteşem Süleyman’ın oğlu da buradaydı. Cem Boyner, Hülya Avşar, Volkan Demirel, Gani Müjde de bizi tercih eden isimlerden bazıları. Konsolosluk üst düzey görevlileri de var” dediği an kitle ortaya çıkıyor, iş, spor ve sanat dünyası.

İşini, eğlence cennetini, kalbinden geçenleri anlatırken Nilgün Baş’ın yüzü gülüyor. Kızı da adeta kopyası… Nilgün Hanım hoş, sohbet ama bir o kadar heyecanlı. Foto muhabiri arkadaşım Sinan Özel’le beni kapıda karşıladığı andan itibaren bu heyecanı hiç veda etmiyor.  Tıpkı sesindeki harika tını gibi. Emin olun insanın tüm yorgunluğunu alıyor. Eğitimci Nilgün Baş’ın bir de ressamlık yanı var ki ifade ederken, şairin söylediği gibi kelimeler kifayetsiz kalabilir. Duvarı kaplayan bir resim. Gerçek bir sürpriz… Baş’ın fırçasından çıkmış. Büyüleyici…

Ortam, ev sahibi böyle keyifli olunca, haliyle röportaj da öyle oluyor. “İlk hedefim çocuk restoranı açmaktı” diyen Nilgün Baş,  oyun ve eğlence evini, hayal dünyasını anlatıyor… İstanbul trafiğinin insanın ruhuna kabus gibi çöktü bir günde, puslu, yağmurlu bir havada, Let’s Play’da güneş açıyor…
 


“İLK HEDEFİM ÇOCUK RESTORANI AÇMAKTI”

Let’s Play’in kuruluş aşaması ve neler yaptıklarından bahsedebilir misiniz?

Nilgün Baş: Burayı ilk önce Caroline Koç ile Zeynep Karahan kurmuş. Daha sonra 2005 yılında ben devir aldım. Neredeyse 10 seneden beri devam ediyoruz. Burası 1000 metrekare kapalı alana ve 100 çocuk kapasiteli oyun alanına sahip. Yerimiz Yeniköy’de ve üst katımız Boğaz manzaralıdır. Brança gelen ailelerimizin de çok tercih ettiği bir mekandır. Şunu özellikle söylemek istiyorum; burada kreş hizmeti vermiyoruz. Anneli veya annesiz oyun grubumuz var.

Benim ilk hedefim aslında çocuk restoranı açmaktı. Hatta masalarına kadar da tasarlamıştım. Ama bu konseptin içinde hepsinin olduğunu düşündüğüm için bu işe girmeye karar verdim. Tabi yenilenmesi ve değiştirilmesi gereken de ilaveler yaparak bu son haline getirdik.

Biz aslında Caroline Koç ile Zeynep Karahan’ın Türkiye’ye ilk kez getirdiği konseptin üstüne daha güzel şeyler katarak devam ediyoruz. Mesela çocuklu ailelerin burada daha rahat vakit geçirebileceği etkinlikler düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz.
 


“SAATİ 25 TL, HER YARIM SAATTE 5 TL ARTIYOR”

Nilgün Baş: “Gün boyu çocuk oyun eğlence merkezi” Let’s Play haftanın her günü saat 09.00-19.00 arası açık. İstedikleri saat ve randevu almadan gelebiliyorlar. Geldikleri zaman kaç saat kalırlarsa o kadar ücret ödüyorlar. Bütün gün kalındığı zaman 60 TL ödüyorlar. Bu ücrete çocuğun yemeği de dahil. Saatlik geldikleri zaman bir saati 25 TL ve her yarım saatte de 5 TL artarak ücretlendiriliyor.

Bunun dışında hafta sonu organizasyonlarımız oluyor. Doğum günleri, brançlar vs. Bu arada doğum günü organizasyonlarını kendi mekanlarında da yapıyoruz. Brançlarımız hafta sonu grup olduğunda oluyor. Ama normal zamanlarda serpme kahvaltı şeklinde hizmet veriyoruz. Bu arada illa çocuğunuz olmasına gerek yok, kahvaltımız herkese açıktır.
Biliyorsunuz çocuklu aileler toplanıp bir restorana gittikleri zaman rahat edemiyorlar. Ama bizi arayıp bir grup oluşturdukları zaman kendileri yemek yerken çocukların da içeride oynayabilecekleri aktivitelerimiz var. Mesela pijama partileri, yastık savaşları gibi. Anne babalar da arkadaşlarıyla rahatça yemeklerini yiyip sohbetlerini yapabiliyorlar. Bu yemekler yalnızca gruplara özel oluyor bunu da özellikle belirteyim.

“DEDE PARTİSİ BİLE YAPTIK”

Bir de çocuklara ve yetişkinlere özel konsept partilerimiz oluyor. Mesela kostüm partileri gibi vs. Hatta bir keresinde dede partisi yaptık. Bir müşterimiz babasına sürpriz yapmak için bizden parti hazırlamamızı istedi. Biz de o konsepte uygun bir parti hazırladık ve çok eğlendiler.
 


AYDIN DOĞAN’IN TORUNLARI DA BURADA, MUHTEŞEM SÜLEYMAN’IN OĞLU DA

-Yer, mekan, etkinlikler… Hepsi güzel, peki, müşterileriniz arasında ünlü isimler var mı?

Nilgün Baş: Anne, babaları ünlü olan, sanat camiası ve iş dünyasından birçok çocuğa burada doğum günü etkinliği düzenledik. Mesela Begüzar Korel-Halit Ergenç, Mehmet Ali Erbil- Tuğba Coşkun, Seçkin Piriler-Kaan Tangöze (Duman Grubu solisti), Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ, Belma Canciğer-Gani Müjde , İvana Sert-Yurdal Sert, Kaya Çilingiroğlu, Hülya Avşar, Müge Anlı şu anda aklıma gelen isimler. İş dünyasından ise Aydın Doğan’ın torunları, Eczacıbaşı’nın torunları, Cem Boyner, Özlem ve Mehmet Teki, Show Tv Genel Müdürü Beyza Doğan, Bahar Kalkavan… Konsolosluklar var; üst düzey yöneticilerinin çocuklarının partilerini düzenledik. Spor dünyasını da unutmayayım. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel. Şu anda aklıma gelmeyen birçok ünlü ve kurum var. Zaten buranın müşteri kitlesi iş ve sanat dünyası diyebilirim…
 


“YİYECEKLERİMİZİN HEPSİ EV YAPIMI VE KATKI MADDESİ YOK”

-Türkiye’de bu tür konsepte ilgi nasıl?


Nilgün Baş:  İnsanların ilgisi oldukça yoğun. Artık kimse evinde parti yapmıyor. Bizim gibi mekanlarda parti yaparak evdeki sıkıntıdan kurtulmuş oluyorlar. Çocuklar burada daha rahat hareket edebiliyorlar, daha çok eğleniyorlar ve aileler daha rahat ediyorlar. Bu arada mekanın tek çıkışı olması, güvenlik anlamında da tercih etmelerinin sebebidir.
 
-Dışarıya hizmetleriniz var mı?

Nilgün Baş: Dediğim gibi doğum günü sahibinin evlerinde de partiler yapıyoruz. Genelde evlerinin bahçelerinde oluyor bu partiler. Buradan gereken malzemeler götürülerek süsleniyor ve düzenleniyor. Ya da yaşadıkları sitenin sosyal tesislerinde de yapıyoruz. Onun dışında özellikle yiyecekleri bizim hazırlamamamızı istiyorlar. Çünkü yiyeceklerimizin hepsi ev yapımı ve katkı maddesi bulunmadığı için tercih ediliyor. Hatta normal günlerde de misafir ağırlayacakları zaman bizi arayıp sipariş verebiliyorlar. Aynı şekilde ofis toplantıları için de sipariş alıyoruz. Hatta burada da ofis toplantıları düzenleyebiliyoruz ve 50 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. 

Bunların dışında catering hizmetimiz var. Bu tamamen organizasyonlardan bağımsız. Bir menümüz var. O menümüzün içinden seçtikleri mutfağımızdaki aşçılarımız tarafından yapılıyor ve evlerine veya iş yerlerine teslim ediyoruz. Kokteyller ve açılışlar da yapıyoruz. Fotoğrafçılık, kamera hizmeti de veriyoruz. Aslı bunların dışında kendi doğum günü pastalarımızı burada yapacağız.
 


AT GETİRİN DESELER AT GETİRİYORUZ”

-Bir doğum günü ne kadara mal oluyor?


Nilgün Baş:  Minimum 10 çocuk, 10 büyük olan bir parti her şeyi dahil bin lira oluyor. Bu fiyata mekan, süsleme, çocukların yiyecekleri, büyüklerin yiyecekleri, garson hizmeti, süpervizör hizmeti ve kapıdaki vale dahil. Çocukların başında çocuk eğitimi almış eğitmen ablalarımız var. Maksimum derseniz bu tabi ki çok değişebilir. Çünkü ucu bucağı yok ve ekstre oluyor. At getirin deseler at getiriyoruz ki bir organizasyonda Pony  getirdik ve çocuklar çok eğlendiler.  Bunun dışında bir defasında kar yağdırmamızı istediler. Gerçek kar yağdıramadık ama yapay kar yağdırdık. Yeter ki istensin. Bakın bizim konseptimiz çocukların mutlu olmaları üzerine. Tabi ki çocuklar mutlu olduklarında aileler de mutlu oluyor doğal olarak.
 


“DENİZ HANIM BURANIN DEMİR BAŞI”

-Bu hizmeti kaç kişi veriyor, personel sayınız nedir?


Nilgün Baş:  Mutfakta iki personelimiz var. Dört arkadaşımız fotoğrafta var. Kapıda iki tane valemiz var. Sabit bir tane garsonumuz var ama yoğunluğa göre garson sayısı 4, 5, 6’ya çıkabiliyor. Parti yoğunluğuna ve çocuk sayısına göre süpervizör ve eğitmen ablalarımız var. Minimum 2 kişi ama katılım yüksek olduğunda 10 kişiye kadar çıkabiliyor. Onun dışında Deniz Hanım idarecimiz ve müdürümüz. Hatta Deniz Hanım buranın demirbaşı. İlk kuruluş aşamasından yani 2010 yılından beri burada.  Parti konseptine göre animatör, sihirbaz, jonglör gibi ekstreler istendiğinde de dışarıdan düzenli olarak çalıştığımız şirketlerden temin ediyoruz.  (FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)