BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Coca Cola işçileri İspanya'da greve gidiyor----

​Coca Cola işçileri İspanya'da greve gidiyor

​Coca Cola işçileri İspanya'da greve gidiyor
31 Ocak 2014 - 22:35 www.finansgundem.com

Coca Cola İberian Partners'ın 1.250 işçiyi etkileyecek işten çıkarma kararı sendika engeline takıldı

İspanya'da Coca Cola işçileri greve gidiyor. Coca Cola İberian Partners'ın yeniden yapılanma planı çerçevesinde 4 fabrikayı kapatma ve 1.250 işçiyi etkileyecek işten çıkarma kararı sendika engeline takıldı.

İspanya'da zarar eden firmaların işçi çıkarmasına hak veren ERE adlı yasal süreci kullanmak isteyen ve sendikalarla müzakere etmeye çalışan Coca Cola sert tepkiyle karşılaştı.

Coca Cola İberia Partners'ın planını ''çirkin, yasadışı ve adaletsiz'' olarak yorumlayan ülkenin iki büyük sendikası CCOO ve UGT, İspanya'daki tüm Coca Cola fabrikaları ve dağıtımcılarının 4 Şubat tarihinden itibaren greve gideceğini açıkladı. 15 Şubat'ta Madrid'de büyük bir gösteri de olacağını duyuran sendikalar ayrıca tüm çalışanlara ve vatandaşlara ''iş savunmak için yaptıkları mücadelelerine katılım ve hassasiyet gösterme'' çağrısında bulundu.

Sendikalar, İspanya'da yılda 3 milyar avrodan fazla satış yapan ve 900 milyon avro kar eden Coca Cola gibi bir firmanın 1.250 kişinin işten çıkarılmasına yol açacak 4 fabrikayı kapatma kararını ''kabul edilemez'' buldu. 

Bu arada kapatılacaklar arasında olan Madrid'in Fuenlabrada ilçesindeki Coca Cola fabrikası önünde bugün bir gösteri düzenlendi. ''Kapatmaya hayır'', ''Coca Cola 1250 aileyi parçalıyor'', ''Sıfır işten çıkarma'' yazılı pankartlar taşıyan 200 kadar gösterici, sınırsız grev kararına destek verdi. Ayrıca sabah erken saatlerde kimliği belirsiz bir kişinin fabrikaya doğru 5 molotof kokteyl atarak kaçtığı bildirildi.

İspanya'da bulunan 11 fabrikasından Asturias, Palma de Mallorca, Alicante ve Madrid'deki 4'ünü kapatmak isteyen Coca Cola İberian Partners, toplam çalıştırdığı 4.170 işçisinden 1.250'sini çıkartıp, daha sonra yeniden yapılanma kapsamında 500 kadarını farklı konumlarda tekrardan işe almayı planlıyor. 

7 şirketin birleşiminden oluşan Coca Cola İberian Partners, yeniden yapılanma planını ''etkinlik ile rekabeti artırmak ve şirketin geleceğini tehlikeye atmamak için'' uygulanması gerektiğini savunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)