BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’dan JPMorgan’a şok çalım!----

Citigroup’dan JPMorgan’a şok çalım!

Citigroup’dan JPMorgan’a şok çalım!
28 Şubat 2024 - 18:29 www.finansgundem.com

Citigroup JPMorgan’ın yıldız ismi Vis Raghavan’ı sürpriz bir şekilde bankacılık biriminin başına getirdi. Transfer haberi JPMorgan bankacılarını şoke etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup bankacılık birimini yönetmesi için JPMorgan’ın yıldız ismi Vis Raghavan’ı göreve getirdi. Söz konusu hamle Citi’nin sözleşme bankacılığı birimindeki hırslarının arttığına işaret ediyor. Ancak transfer aynı zamanda JPMorgan’da yeni nesil liderlerin dümene geçmeye hazırlandığını da gösterir nitelikte.

Citigroup eylül ayından bu yana geçici liderlik pozisyonunda olan Peter Babej’in halefi olarak altı ay sonra bankacılık biriminin başına Raghavan’ı getirdi. Yıldız bankacı Citi CEO’su Jane Fraser’ın başkan yardımcısı olacak ve kurumsal ve ticari bankacılık işletmelerini de kapsayan birime liderlik edecek.

57 yaşındaki bankacı yirmi yılı aşan JPMorgan kariyerini noktalıyor. Raghavan’ın yaz aylarında Citi’ye katılması bekleniyor.

Ani değişim

Raghavan, son dört yıldır Jim Casey ile birlikte JPMorgan'ın önde gelen yatırım bankacılığı biriminin eş başkanlığını yürütüyor. Yıldız bankacı 2017'den bu yana Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da bankanın genişleyen işletmesini de yönetiyor. Raghavan ocak ayında JPMorgan’daki lider değişimi sırasında yatırım bankacılığı birimine tek başkan olarak seçilmişti.

Financial News’in haberine göre JPMorgan kaynakları Raghavan’ın yatırım bankası biriminin dizginlerini eline almasından kısa bir süre sonra bankadan ayrılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Habere göre finans devinin Londra merkezinden bir bankacı Raghavan’ın ayrılmasıyla ilgili “Herkes şoke oldu. Aniden ortaya çıkmış gibi hissettirdi” diyor.

2000 yılında Lehman Brothers'tan Avrupa ve Asya için hisse senedi bağlantılı sermaye piyasaları başkanı olarak JPMorgan’a katılan Raghavan, bu süreçte kariyerinde önemli bir yükseliş yaşadı. Hırçın ve pratik bir sözleşme bankacısı olarak bilinen bankacı üst düzey bankacılarından taleplerini her zaman yüksek tuttu ve önemli anlaşmalarda rol alma fırsatlarının kaçması halinde bankacılarını azarlamasıyla tanınıyor. FN haberinde, JPMorgan’ın yatırım bankacılığı sıralamasında zirvede yer almasına karşın Raghavan’ın bankacılarını adeta ‘tembelleşmekten’ korumakla görevli olduğu belirtiliyor.

‘Kabrio kralı’ lakabıyla bilinen bankacı JPMorgan’a katılmasından kısa bir süre sonra bankayı yatırım bankacılığı alanında zirveye taşıdı. Bir Arsenal taraftarı olan yıldız bankacı Wall Street bankasında yönetici süitine geçmeden önce hem Avrupa'da hem de küresel olarak öz sermaye piyasalarını yönetti.

Aston Üniversitesi'nde elektronik mühendisliği ve bilgisayar bilimi okumak için İngiltere'ye taşınan Hindistan doğumlu bir finansçı, uzun süredir bankacıları rekabeti yakından takip etmeye teşvik ediyor ve JPMorgan'ın baskın konumundan çok fazla şey beklendiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Büyük transferin ardındaki mesaj

JPMorgan, son yıllarda ticari ve yatırım bankacılığı birimleri arasındaki bağlantıları artırıyor. Banka piyasada sözleşme ücretlerini artırmaya çalışırken İngiltere, kıta Avrupası ve ABD'de çok sayıda bankacıyı işe alarak müşterilere güveniyor.

Benzeri bir taktik Citigroup tarafından da takip ediliyor. Dev banka kurumsal ve ticari bankacılık işletmelerini yaklaştırırken müşterileriyle daha fazla iş yaparak yatırım bankası birimini büyütmeye çalışıyor.

Fraser, atamayı duyuran bir notta, "Vis, bankacılık birimimizi bu önemli süreçte devralacak doğru kişidir" ifadelerine yer verdi.

Citi, yatırım bankacılığı ve sermaye piyasaları işletmelerinin getirilerini artırma baskısı altında. CEO Fraser, son bilanço bildirimi sırasında bölümün performansından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi.

Banka yatırım bankacılığı işletmesinde küresel olarak ilk üçe girmeyi ve EMEA'da JPMorgan'ın yerini almayı hedefliyor. Ancak son üç yıldır %5'ten daha az pazar payıyla beşinci sırada kaldı.

Raghavan, sürekli tetikte olmayı talep eden titiz bir yönetici olarak ün yapan bir isim. FN haberine göre geçmiş bir röportajında JPMorgan'ın işe yaklaşımını açıklamak için tenis dünyasından örnek veriyor. Zira bankacıya göre Roger Federer veya Novak Djokovic gibi bir başarının anahtarı sadece bir turnuvayı bir kez kazanmak değil, aynı başarıyı tutarlı bir şekilde tekrarlamakta yatıyor.

Fraser yönetiminin en önemli atamalarından biri olan Raghavan’ın ayrılışı aynı zamanda JPMorgan yönetimini sarsmış gibi gözüküyor. Atama aynı zamanda Citi’nin 20 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığı bir revizyon dönemi sırasında kilit personele yatırım yapmaya istekli olduğunu da gösteriyor.

Avrupa'da özel kredi verme faaliyeti yükseldi

 

UBS'den Türkiye hamlesi

 

IMF'den merkez bankalarına kritik uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)