BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa'da özel kredi verme faaliyeti yükseldi----

Avrupa'da özel kredi verme faaliyeti yükseldi

Avrupa'da özel kredi verme faaliyeti yükseldi
27 Şubat 2024 - 09:24 www.finansgundem.com

Avrupa'da özel kredi verme faaliyeti en son 2022 yılının ortalarında görülen seviyelere yükseldi

Deloitte tarafından açıklanan yeni verilere göre, Avrupa'daki özel kredi verme faaliyeti en son 2022 yılının ortalarında görülen seviyelere yükseldi.

Deloitte, çoğunlukla satın alma şirketleri tarafından desteklenen borçlu şirketlere yüksek faiz oranlarıyla kredi veren özel borç fonlarının, 2023'ün son çeyreğinde 189 kredi verdiğini ve bunun 2022'nin ikinci çeyreğinden bu yana görülen önce en yüksek oran olduğunu söyledi.

Deloitte direktörü ve çalışmanın yazarı Andrew Cruickshank, Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz oranlarını rekor seviyelerde tutsa bile, kredi piyasalarının daha riskli borçlulara açılmasının ardından özel borç anlaşma hacimlerinin bu yıl da artmaya devam edeceğini söyledi.

Avrupalı şirketlere özel borç anlaşmaları konusunda danışmanlık yapan Cruickshank, "Devam eden kendi çalışmalarımıza göre, faaliyet geçen yılın son iki çeyreğinden daha yüksek görünüyor" dedi.

Deloitte'a göre, Avrupa'daki anlaşma sayısının 2023'ün ikinci çeyreğinde 2020'den bu yana en düşük seviyeye gerilediği özel piyasalardaki geri dönüş, riskli şirketler tarafından ihraç edilen tahvil piyasasındaki canlanmayı yansıtıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)