BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık UBS'den Türkiye hamlesi----

UBS'den Türkiye hamlesi

 UBS'den Türkiye hamlesi
23 Şubat 2024 - 07:49 www.finansgundem.com

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, Credit Suisse'in Türkiye'deki yatırım bankası birimini satmayı düşünüyor

İsviçreli bankacılık devi UBS Group AG, eski rakibinin iş modeline uymayan faaliyetlerini azaltırken Credit Suisse'in Türkiye'deki yatırım bankası birimini satmayı düşünüyor.

Bloomberg News'un haberine göre, İsviçreli kredi kuruluşunun şu anda potansiyel alıcılarla işletmeye olan ilgiyi değerlendirmek üzere görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Bazı kişiler, Credit Suisse'in ülkedeki varlık yönetimi operasyonlarını ayırmak için de bir süreç başlattığını, ancak bu işin geleceğine henüz karar vermediğini söyledi. Bu sürecin, iki bankanın ikinci çeyrekte gerçekleşmesi beklenen yasal birleşmesinden önce tamamlanmasının hedeflendiğini söylediler.

UBS, hükümetin aracılık ettiği devralmanın ardından riski azaltmaya çalışırken Credit Suisse birimlerini, özellikle de yatırım bankasını küçültüyor.

Son birkaç yıldır Morgan Stanley, Citigroup Inc. ve JPMorgan Chase & Co. gibi firmaların İstanbul'daki personelini azaltması ya da işlem veya araştırma birimlerini kapatması ile uluslararası aracı kurumlar Türkiye'den çıkıyor ya da küçülüyor.

UBS, maliyet azaltma planlarının bir parçası olarak 2017 yılında Türkiye'deki kendi hisse senedi aracılığını kapatma kararı aldı. İsviçreli bankanın bölgede hala varlık yönetimi operasyonları bulunuyor.

Birleşme UBS'ye yaramadı, İsviçre fon pazarındaki payı azaldı

 

UBS’in ABD’deki hedefi 6. olmak

 

Cevian Capital, UBS'e ortak oluyor

 

UBS'den genişleme planı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)