BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup Başkan Yardımcısı siyasete giriyor----

Citigroup Başkan Yardımcısı siyasete giriyor

Citigroup Başkan Yardımcısı siyasete giriyor
30 Eylül 2020 - 14:18 www.finansgundem.com

Siyahi hakları savunucusu tavrıyla bilinen Citigroup Başkan Yardımcısı Ray McGuire New York Belediyesi’ne başkan olmak için lobi yapıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup’un Başkan Yardımcısı Ray McGuire New York Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymak için Wall Street’teki müttefiklerinden destek arıyor.

CNBC’nin haberine göre McGuire bankalarla, riskli fon şirketleriyle ve hususi sermaye şirketleriyle bağlantısı olan üst düzey yöneticilere bir araya geliyor. Beraber yemek yediği pek çok üst düzey finans çalışanı McGuire’yi yıllardır tanıyor.

Bahsi geçen iş yemeklerinin en çok öne çıkan konusu McGuire’ın New York Belediyesi’ne adaylığını koyma ihtimali ve pahalı bir seçim kampanyası olması muhtemel bu sürece üst düzey yöneticilerin destek olup olmayacağı yönünde. CNBC kaynakları görüşmelere katılan isimlerin gizli tutulduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda Citi’nin Bankacılık, Semaye Piyasaları ve Danışmanlık İşletmesi Başkanı olan McGuire başkanlık yarışına girdiğini resmen kamuoyuna açıklamadı. Citi sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını bildirdi.

Görüşmelere dair bilgisi olan kaynaklara göre McGuire Wall Street’teki bağlantılarına başkanlık yarışına gireceğinin sinyalini verdi. Buna karşın New York finans dünyasındaki bazı isimler Citi başkan yardımcısının yarışa girmesini doğru bulmuyor. McGuire’ın seçime girmemesi gerektiğini düşünen kimseler bankacının 2021 seçimlerini kazanabilmesi için yeterince tecrübesi ya da tanınırlığının bulunmadığını belirtiyor.

McGuire, Bill de Blasio tarafından yönetilen New York şehrinin Demokrat stratejistleriyle görüşerek belediye başkanlığı yarışına girme ihtimalini konuştu. McGuire’ın ayrıca Eski New York Belediyesi Başkanı Mike Bloomberg’in etkisindeki New York Şehri okullarının rektörü Joel Klein ve eşi Nicole Seligman’dan tavsiye alıyor.

George Floyd olayında patlamıştı

McGuire polis şiddeti ve siyahi hakları söz konusu olduğunda konuşmaktan çekinmeyen ılımlı bir Demokrat.

George Floyd'un Minneapolis polisi tarafından öldürülmesinin ardından McGuire, CNBC'ye yaptığı açıklamada olayın "soğukkanlı bir cinayet" niteliğini taşıdığını söyledi ve şirket liderlerini ırkçılıkla mücadele için gerekli adımları atmaya çağırdı. Ünlü bankacı geçtiğimiz günlerde “Irksal Eşitsizlik Uçurumunu Kapatmak” başlıklı Citi raporuna önsöz yazdı. McGuire söz konusu yazıda bankacılık üst düzey yöneticilerinin siyahileri nasıl gördüklerini aktardı.

Citigroup yöneticisi yazısında, “Bugün dahi, tüm bu sahip olduğum kimlik ve Wall Street’teki üst düzey yöneticisi halimle ben halen nereye gitsem, kendi mahallemde bile ilk bakışta 194 boyunda 91 kilo bir siyah adam olarak görülüyorum. Ben George Floyd olabilirdim” ifadelerini kullanmıştı.

ABD'li dev banka Citigroup'u ilk kez bir kadın yönetecek

 

Trump- Biden düellosuna 'inşallah' sözü damga vurdu

 

Emekliler paralarını Trump'a yatırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)