BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitibank, ‘Sultan’ı kurumsalın başına getirdi----

Citibank, ‘Sultan’ı kurumsalın başına getirdi

Citibank, ‘Sultan’ı kurumsalın başına getirdi
02 Kasım 2020 - 15:57 www.finansgundem.com

ABD bankacılık devi Citigroup küresel bankacılığın değişen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni bir grup oluşturdu. Banka grubun başına liderliği sırasında Citi’nin TTS birimini dünyanın en iyisi haline getiren tecrübeli bankacı Naveed Sultan’ı getirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup yatırım bankacılığı birimine de ev sahipliği yapacak danışmanlık bölümüne yeni bir başkan atadı. Bankaya uzun süredir hizmet eden Naveed Sultan Citi’nin hükümetlere ve şirketlere yeni dijital ekonomiye nasıl hazırlanılacağı konusunda danışmanlık yapılan kapsamlı yeni birimini denetleyecek.

Financial News’in haberine göre Citigroup’un Küresel Hazine ve Ticaret Çözümleri Birimi (TTS) Başkanı Naveed Sultan Citi’nin Kurumsal Müşteriler Grubu’nun (ICG) başkanı olarak terfi ettirildi.

Sultan yeni dijital politikalar, stratejiler ve danışmanlık uygulamalar oluşturmaktan sorumlu olacak. Bu pratikler Citi Birimi ICG etkisindeki bütün birimlere yayılacak. Grubun yeni uygulamaları yatırım bankacılığı, hususi bankacılık, satış ve ticaret, hususi bankacılık ve hizmet güvenliği birimlerini kapsayacak.

Citi’nin paylaştığı notta bankanın Kurumsal Müşteriler Grubu Başkanı Paco Yabarra, “Bu yeni uygulama hükümetlere, finansal sistemleri de dahil olmak üzere ekonomilerini dijitalleştirecek politikalar geliştirmelerinde tavsiyede bulunacak. Ayrıca, şirketler ve finansal kurumlara, giderek dijitalleşen bir dünyayla ilişki içerisinde kalmak için işletmelerini ve işletim modellerini dönüştürmeleri konusunda rehberlik ve fikir liderliği sağlayacak” dedi.

Notta, bankanın küresel hazine ve ticaret çözümleri birimine yeni başkanını aradığı ve Sultan'ın yeni bir yedek bulunana kadar bu görevde kalacağı belirtiliyor.

Söz konusu danışmanlık birimi ABD bankasının hem hükümetlerin hem de şirketlerin karşı karşıya kaldığı büyük değişikliklerden yararlanmak için bu yıl başlattığı ana danışmanlık birimlerinin ikincisi. Citigroup mayıs ayında çevre ve sürdürülebilirlik işlemleri odaklı yeni bir yatırım bankacılığı birimi başlatmıştı. Citi’nin Bankacılık Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Eş Başkanı Manolo Falco’nun ifadelerine göre Kovid-19’un şirketler üzerinde sürdürülebilirlik baskısının artması nedeniyle oluşturulan birim yaklaşık 100 bankacıyı barındırıyor.

Sultan’ın 2012’den bu yana liderliğini yaptığı Citi’nin TTS işletmesi veri sağlayıcı şirket Coalition’a göre dünyanın en büyüğü konumunda bulunuyor. Yabarra’nın ifadelerine göre Sultan yeni rolünde özellikle gelişmekte olan piyasalara odaklanacak.

Yabarra bankanın notunda Sultan için, “Küreselleşmenin ve pazar geçişlerinin yapısal değişimlerine yanıt vermek ve ağımızda yapısal avantaj oluşturarak iyi bir konumda kalmamızı korumak amacıyla yeni yaklaşımlar ve stratejiler geliştirmek için benimle, bölgesel CEO'larla ve işletme başkanlarıyla birlikte çalışacak” sözlerine yer verdi.

JP Morgan ve Citigroup en kötüsünün aşıldığını düşünmüyor

 

Morgan Stanley dördüncü çeyreğin ekonomik tahminini düşürdü

 

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine destek yarışında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)