BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Merkez Bankası ve Hazine destek yarışında----

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine destek yarışında

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine destek yarışında
02 Kasım 2020 - 13:08 www.finansgundem.com

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ücretsiz izin programını uzatırken, İngiltere Merkez Bankası 100 milyar sterlinlik kurtarma paketi hazırlığında

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, ücretsiz izin programını, bitişine saatler kala uzattığını açıkladı. Sunak, İngiltere’de açıklanan dört haftalık karantinalar boyunca, iş dünyasının liderlerinden daha fazla finansal destek taleplerine karşılık verdi.

Rishi Sunak, bu kararın korona virüsün yayılımını kontrol altına almak için geri getirilen “evde kal” kısıtlamaları nedeniyle gerekli olduğunu söyledi. Yeni karantina haberi, patronlardan tepki toplamıştı. Sunak, “durum geliştikte gereken her şeyi yapacağız” dedi.

Dün geceye kadar, Sunak, ücretsiz izin programının yerine, daha küçük bir paket olan iş destek programını (JSS) yürürlüğe koymayı planlıyordu. Ancak bunun bir işsizlik dalgasını önlemek için yeterli olmadığı yönünde uyarılar almıştı.

İngiliz Sanayi Birliği (CBI)’nin Genel Müdürü Dame Carolyn Fairbairn, tartışma yaratan ikinci karantinanın, “sert bir kışın” başlangıcını işaret ettiğini söyledi. Perşembe günü başlayacak olan yeni kısıtlamalar yaklaşırken, İngiltere Merkez Bankası, parasal genişleme politikası kapsamında 100 milyar sterlin piyasaya sürerek, ilk karantinalar sırasında tarihin en derin resesyonunu yaşayan ekonomiye destek verecek.

Çift dipli resesyon korkusu büyüyor. Hisse piyasaları, geçtiğimiz hafta, ikinci dalga karantina önlemleri yaklaşırken düşüşe geçti: Dow Jones Industrial Index %6,5 düşüş gösterirken, FTSE 100 %4,8 düşerek son altı aydaki en düşük seviyesine ulaştı.

Capital Economics’in İngiltere Başekonomisti Paul Dales, ekonominin Nisan ayında yaşanan %20’lik rekor daralmadan kaçınması gerektiğini ancak yine de %5 düşüş yaşayabileceğini söyledi. İlk karantinaların aksine, inşaat ve üretim tesisleri açık kalacak.

Ancak Boris Johnson, temel ihtiyaçlar dahilinde olmayan perakendecilerin, barlar ve publar da dahil olmak üzere, 2 Aralık tarihine kadar kapalı kalması gerektiğini söyledi. Ücretsiz izin süreç boyunca uzatılacak ve Mart ayında belirlenen, maaşların %80 oranında ödemesi yapılacak. Ancak ilk aşamadaki programın aksine, işverenlerin istihdam vergisi ve emeklilik kesintilerini ödemesi gerekiyor.

İngiltere Ticaret Odası Genel Müdürü Adam Marshall, ücretsiz izin programının uzatılmasının “bazı şirketlere kısa vadeli bir rahatlama” getireceğini söyledi.

Ancak Marshall’a göre, “kurallara uyum sağlamak ve güvenli bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmek için ellerinden gelen her şeyi yapan işletmeler için, yeni kısıtlamaların yıkıcı olacağını düşünmek üzücü.” Açıklamasının devamında, “bu, destek konusundaki tartışmaların sonu değil” dedi.

Institute of Directors’ın Genel Müdürü Jonathan Geldart, “ücretsiz izin programına devam etmek son derece doğru bir karar ve birçok şirkete rahatlama sağlayacak” dedi. Ancak Geldart, borç ödeme kurallarını ihlal etme konusunda endişe yaşayan yöneticiler için daha fazla destek talebinde bulundu. 

Geldart, “bu önlemler, halihazırda zayıf olan iş dünyasının üzerine büyük bir yük getirdi” dedi. UKHospitality isimli lobi grubunun Başkanı Kate Nicholls, Aralık ayında başlayacak olan iş destek programının acilen gözden geçirilmesi yönünde çağrı yaptı. Nicholls, “istihdamın uzun vadede korunduğundan emin olmamız lazım” dedi.

Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) mortgage ertelemelerinin, şimdi daha önce başvurmamış olanlar için de açık olduğunu söyledi.

Dünya korona virüs aşısına ne kadar yakın?

 

Prens William'ın korona virüsü atlattığı ortaya çıktı

 

İngiltere’nin yeni kralı Prens Charles olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)