BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇıray'dan İYİ Parti'yi sarsacak itiraf: Temayül uydurduk----

Çıray'dan İYİ Parti'yi sarsacak itiraf: Temayül uydurduk

Çıray'dan İYİ Parti'yi sarsacak itiraf: Temayül uydurduk
09 Nisan 2023 - 18:07 www.finansgundem.com

Milletvekilliği adaylığından çekilen İYİ Partili Aytun Çıray, istifanın perde arkasında temayül yoklaması olduğu iddialarını önce yalanladı, daha sonra sorunun bundan kaynaklandığını itiraf etti ve hem parti yönetimini hem de Akşener'i eleştirdi.

14 Mayıs seçimlerine çok az bir zaman kala İYİ Parti'de sular durulmuyor. İzmir Milletvekili Aytun Çıray tweet dizileriyle parti yönetimini ve Genel Başkan Meral Akşener'i hedef aldı. Krizin Akşener'in de kabul ettiği bir tiyatro ile demokrasiden uzak bir anlayıştan kaynaklandığı ortaya çıktı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'deki temayül yoklamasının 'uyduruk' olduğunu ifade etti.

Çıray, Akşener'e de, "Akşener bunu bile bile meşru kabul etti" sözleriyle yüklendi.

İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'de yapılan temayül yoklaması için 'uyduruk' diyerek Genel Başkan Meral Akşener'i topa tuttu.

ÖNCE GERİ DÖNÜŞÜ OLABİLECEK UYARI ATIŞIYLA BAŞLADI

İYİ Parti İzmir Milletvekilli Aytun Çıray dün akşam partisinde milletvekili aday listelerinin belirleneceği toplantılar sürerken Meral Akşener'e uyarı niteliğinde bir tweet attı. Çıray geri dönüş kapısı açık olan kamuoyunda ne olduğu tam anlaşılmayan bu tweette "Yine mi başa döndük?" diyordu.

Akşam'ın haberine göre, Çıray daha sonra ikinci paylaşımını gerçekleştirdi ve İYİ Parti'de bir krizin yaşandığı gerçeği ortaya çıkmış oldu. Çıray 'feragat' kelimesini kullanarak adaylıktan çekildiğini ilan ettiği dakikalarda Akşener'in aday listesi toplantısı devam ediyordu.

BARAJIN ALTINA DÜŞTÜK

İYİ Parti'nin önemli isimlerinden olsa da adaylıktan çekildiğini duyuran Çıray "Kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım" ifadesini kullanarak Akşener yönetiminin partiyi bir krizin içine sürüklediği ve oylarını baraj altına düşürdüğünü belirtti.

AKŞENER'E GÖNDERME

Çıray'ın hem adaylıktan çekilmesi hem de genel başkanı Meral Akşener'in 6'lı koalisyon masasından kalkıp geri dönmesi ile oluşan 'kriz'e gönderme yapması direkt olarak Genel Başkan Akşener'i hedef alan bir çıkış olarak değerlendirildi.

YALANLAMA

Partide çalkantı oluşturan bu gelişmenin ardından Çıray'ın İzmir'den ikinci sırada aday gösterildiği ve bunu kabullenemediği aktarıldı. Ancak bu iddiayı kısa süre sonra yalanlayacaktı.

Çıray ise ikinci sıraya itiraz ettiğini yalanladı ve feragatinin nedenini önümüzdeki günlerde açıklayacağını duyurdu.

TEMAYÜL UYDURUK

Yaşananların ardından bir süre önce yalanladığı ikinci sıra adaylığı krizini doğrulayan Aytun Çıray temayülde ilk sıranın açık ara kendisine olduğunu aktararak şu tweeti attı:

İYİ PARTİ USULSÜZLÜK YAPTI

Çıray tepkisinin devamında şunları söyledi: Asıl konumuz farklı ama.. Burada da temayülün uyduruk olduğunu İzmir İl Yönetimi'nin imzaları ile göreceksiniz. Sn Meral Akşener bunu bile bile meşru kabul etti. Bu usulsüzlüğü görmezden gelseydin, diyorsanız.. Bugün buna göz yumanın yarın yönetimde AKP'den farklı olmaz.

İYİ Parti'de Aytun Çıray şoku!

 

İYİ Parti aday listeleri açıklandı! 9 ilde isim yok

 

Ordu'dan aday! İYİ Parti'de İdris Naim Şahin sürprizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)