BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCipollone: Haziran faiz indirimi için doğru zaman----

Cipollone: Haziran faiz indirimi için doğru zaman

Cipollone: Haziran faiz indirimi için doğru zaman
27 Mayıs 2024 - 06:49 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Cipollone, faiz indirimi için Haziran ayını işaret etti. Cipollone, ''Son veriler bu yönde ilerliyor ve para politikamızın kısıtlayıcı duruşunu azaltabileceğimize dair kesinliğimizi güçlendiriyor" dedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Piero Cipollone, Haziran ayında bir faiz indirimi için doğru zaman olduğunu söyledi.

Il Sole 24 Ore gazetesi tarafından düzenlenen Ekonomi Festivali etkinliğinde konuşan Cipollone, "Bir sonraki ECB toplantısında faizleri düşürmek için ilk hamleyi bekliyorum, daha sonrasını tartışmamız gerekecek, göreceğiz, verilere bağlı olacağız. Son veriler bu yönde ilerliyor ve para politikamızın kısıtlayıcı duruşunu azaltabileceğimize dair kesinliğimizi güçlendiriyor" dedi.

''FİKİR BİRLİĞİ GENİŞLİYOR''

Cipollone'nin açıklamaları, İtalya Merkez Bankası Başkanı Panetta'nın Cumartesi günü Stresa'da düzenlenen Yedi Grup Maliye Bakanları ve Merkez Bankacıları toplantısı çerçevesinde yaptığı ve 6 Haziran'daki toplantıda para politikasında bir değişiklik yapılması için koşulların mevcut olduğunu söylediği yorumlarını yineledi.

Panetta, "Toplantıdan toplantıya karar verme mantığımız var, ancak fikir birliğinin genişlediğine ve daha fazla şüphe duyanların bile bir indirim konusunda anlaşmaya vardığına inanıyorum" dedi.

Ueda: Enflasyon hedefi çerçevesinde ilerleyeceğiz

 

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Nisan ayında arttı

 

BM: Gazze halkı kıtlığa doğru gidiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)