BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli firmalardan, üçüncü doz aşı araştırması----

Çinli firmalardan, üçüncü doz aşı araştırması

Çinli firmalardan, üçüncü doz aşı araştırması
28 Mart 2021 - 16:56 www.finansgundem.com

Çinli ilaç şirketi Sinopharm, iki doz şeklinde uygulanan korona aşısının ardından bir takviye aşıya daha ihtiyaç duyulup duyulmadığına karar vermek için elde edilecek verilerin değerlendirmesi gerektiğini açıkladı

Aşı geliştiricilerinin yanı sıra regülatörler, korona virüsün ortaya çıkan yeni varyantlarının eski türlere karşı tasarlanan aşıların korumasını zayıflatabileceği endişelerine karşın, takviye dozların gerekli olup olmadığı üzerinde çalışıyor.

Sinooharm'a bağlı bir yan firma olan China National Biotec Group'un (CNBG) Başkan Yardımcısı Zhang Yuntao, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Şimdiye kadarki ilk sonuçlar, güçlendirici (üçüncü aşı) aşılamanın nötralize edici antikor titresini (seviye) ve antikor kalıcılığını etkili bir şekilde artırdığını, ayrıca aşının mutasyonlara direnme kabiliyetini de etkili bir şekilde iyileştirebileceğini gösteriyor." diye konuştu.

"Takviye aşı gerekli mi? Ya da güçlendirici ne zaman verilmeli? Bunların cevapları, üçüncü aşama klinik çalışmalarının sonuçlarına dayanmalı." diyen Zhang, Sinopharm'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği her iki aşı tarafından tetiklenen antikorların İngiltere ve Güney Afrika'da bulunan varyantlar üzerinde ve diğer birkaç varyant üzerinde "oldukça iyi" seviyede nötralize edici etkiye sahip olduklarını dile getirdi.

Çinli yetkili, bu değerlendirmesini, klinik deney katılımcılarından alınan kan örneklerinin kullanıldığı laboratuvar testlerinin sonuçlarına atıfta bulunarak yaptığını belirtti.

Diğer yandan, Brezilya ve Zimbabve'de bulunan varyantlar için laboratuvar testlerinin de devam ettiğini söyledi.

Aynı basın toplantısında konuşan Sinovac firması Yaşam Bilimleri Genel Direktörü Gao Qiang da, "Sinovac Biotech'in Kovid-19 aşısı tarafından uyarılan antikorların etkisi, Güney Afrika'da tanımlanan varyanta karşı azalırken, İngiltere'de ortaya çıkan bir varyanta karşı eski Wuhan varyantına benzer seviyede kaldı." dedi.

Gao, Sinovac'ın aşı araştırma ve geliştirme için Brezilya'dan bu varyantı ithal ettiğini ve Güney Afrika varyantına yönelik çalışmaların da daha önce başlatıldığını söyledi.

Bir Sinovac sözcüsü de antikor seviyeleri ile aşının etkinliği arasındaki korelasyonun henüz net olarak anlaşılmadığını ifade etti.

Bu arada Sinovac'tan yapılan açıklamada, şirketin Çin merkezli bir klinik araştırmada üçüncü bir 'güçlendirici' aşıyı test ettiği ve katılımcılara, ikinci doz aşının verilmesinden yaklaşık sekiz ay sonra üçüncü bir doz uygulandığını bildirdi.
(Euronews)

Kovid-19 aşılama sürecinde yeni grubun randevuları açıldı

ABD’de nüfusun yarıya yakını aşılandı

Neredeyse Vuhan tipi virüs kalmadı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)