BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in yeni kabinesi belli oldu----

Çin'in yeni kabinesi belli oldu

Çin'in yeni kabinesi belli oldu
16 Mart 2013 - 18:29 www.finansgundem.com

Çin'de düzenlenen 12. Ulusal Halk Kongresi'nde, ülkenin yeni kabinesi belirlendi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Tiananmen meydanındaki Büyük Halk Salonu'nda yapılan toplantılarda, yeni Başbakan Li Kıçiang, yeni kabinesini ve bazı kurumların üst düzey yöneticilerini tanıttı.
Cang Gaoli, Liu Yendong, Vang Yang ve Ma Kay, yeni Başbakan Yardımcıları olarak belirlenirken, Yang Cieçı, Yang Cing, Çang Vançuen, Guo Şıngkun ve Vang Yong da devlet müşaviri olarak atandı.
Kabinede 16 makamda değişiklik olmazken, 9 makama yeni isimler geldi. Ayrıca, Çin'de 27 olan bakanlık sayısı 25'e düşürülürken, bazı bakanlıklar ve kurumlar tek çatı altında birleştirildi. Çin Merkez Bankası Başkanı Cou Şiaoçuan'ın ise görevine devam etmesine karar verildi.
Çin'de belirlenen yeni kabine ise şöyle:
"Dışişleri Bakanı Vang Yi, Savunma Bakanı Çang Vançüen, Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Şü Şaoşı, Eğitim Bakanı Yüen Guirın, Bilim ve Teknoloji Bakanı Van Gang, Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanı Miao Vey, Devlet Etnik İşler Komisyonu Başkanı Vang Cıngvey, Kamu Güvenliği Bakanı Guo Şıngkun, Devlet Güvenliği Bakanı Gıng Huiçang, Denetim Bakanı Huang Şuşien, Vatandaşlık İşleri Bakanı Li Liguo, Adalet Bakanı Vu Ayying, Maliye Bakanı Lou Civey, İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Veymin, Toprak ve Kaynaklar Bakanı Ciang Daming, Çevre Koruma Bakanı Cou Şıngşien, Konut ve Kırsal-Kentsel Kalkınma Bakanı Ciang Veyşin, Ulaştırma Bakanı Yang Çuantang, Su Kaynakları Bakanı Çın Ley, Tarım Bakanı Han Çangfu, Ticaret Bakanı Gao Huçıng, Kültür Bakanı Say Vu, Milli Sağlık ve Aile Planlaması Komisyonu Başkanı Li Bin, Çin Halk Bankası (Merkez Bankası) Başkanı Cou Şiaoçuan, Milli Denetleme Kurumu Başdenetmeni Liu Ciayi."
Çin'in gelecek 10 yılına yön verecek liderlerin belirlendiği 12. Ulusal Halk Kongresi yarın yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)