BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in mali gelirleri düştü----

Çin'in mali gelirleri düştü

Çin'in mali gelirleri düştü
21 Mart 2024 - 09:09 www.finansgundem.com

Çin'in mali geliri ocak-şubat döneminde bir yıl öncesine göre %2,3 azaldı

Çin Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çin'in mali geliri yılın ilk iki ayında düşerken, mali harcamalar arttı.

Bakanlık, mali gelirin Ocak-Şubat döneminde bir yıl öncesine göre %2,3 azaldığını belirtirken, düşüşü 2023'ün ikinci yarısında uygulamaya konulan vergi ertelemeleri ve vergi indirimlerine bağladı.

Maliye Bakan Yardımcısı Liao Min Perşembe günü verdiği bir brifingde 2024 yılı mali gelirinin, geçen yıl damga vergisi ve gelişmiş imalat şirketlerine yönelik vergi indirimleri de dahil olmak üzere önceki vergi indirimlerinden etkilenebileceğini söyledi.

Bakan, 2022'de küçük işletmeler için yapılan bazı vergi ertelemelerinin 2023'ün ilk birkaç ayında hükümetin hazinesine girdiğini ve karşılaştırma tabanını yükselttiğini söyledi.

Liao, bu etkiler hariç tutulduğunda, Çin'in mali gelirinin 2024 yılının ilk iki ayında ekonomik toparlanmaya paralel olarak %2,5 civarında arttığını söyledi.

Resmi verilere göre Çin'in Ocak-Şubat mali harcamaları %6,7 arttı.

Bu yılın başlarında yayınlanan hükümet çalışma raporunda Pekin, 2024 yılında hükümetin mali gelirinin %3,3, mali harcamalarının ise %4 artmasını beklediğini belirtmişti.

Çin yabancı yatırımcıların önünü açacak

 

Çin’in iki aylık ekonomi performansı açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)