BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in ihracatı Nisan ayında düşerken ithalatı arttı----

Çin'in ihracatı Nisan ayında düşerken ithalatı arttı

Çin'in ihracatı Nisan ayında düşerken ithalatı arttı
08 Mayıs 2019 - 08:54 www.finansgundem.com

Çin'in ihracatı Nisan ayında beklenmedik bir şekilde düşerken ithalatı arttı.

Çin'in ihracatı Nisan ayında, ticaret görüşmelerinde ABD ile anlaşmazlığın artmasına neden olan keskin dönüş öncesi beklenmedik bir şekilde düşerken, ithalat arttı.

Gümrük İdaresi'nin açıkladığı rakamlara göre, ihracat Nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 düştü ve ithalat yüzde 4 arttı. Bunun sonucu dış ticaret fazlası 13.84 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ihracatın yüzde 3 artması ve ithalatın yüzde 2.1 düşmesi bekleniyordu.

Singapur'da Natwest Markets PLC Asya stratejisti Peiqian Liu, "Durgun ihracat, küresel ekonominin muhtemelen henüz dibi bulmadığını gösterirken, ithalat iç talebin toparlanmakta olduğunu işaret ediyor," dedi ve "Ticaret savaşına ilişkin gürültü ve belirsizlikler Çin'in ticareti üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'in ABD'ye karşı dış ticaret fazlası 2019 yılının ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.5 artarak 84 milyar dolara çıktı. Bu verinin aylık rakamı yayınlanmadı.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)