BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’in Eximbank’ından 377 milyar dolarlık destek----

Çin’in Eximbank’ından 377 milyar dolarlık destek

Çin’in Eximbank’ından 377 milyar dolarlık destek
30 Mayıs 2022 - 10:56 www.finansgundem.com

Çin’in Eximbank’ı 4 ayda 377 milyar dolar ticaret desteği sağladı.

Bir kamu bankası olan Çin İthalat ve İhracat Bankası, ekonomi için gerekli gördüğü bir destek olarak dış ticareti sağlamlaştırmak ve geliştirmek amacıyla sağladığı mali desteğini artırmaya başladı. Bankanın dış ticarete verdiği kredilerin miktarı, bu yılın nisan sonu itibarıyla, 2 trilyon 550 milyar yuana (yaklaşık 377,67 milyar dolara) ulaştı. Bu tutar, yılın başındaki tutardan 152 milyar yuan fazla.

Banka, bu yıl bir dizi yeni önlem benimsedi. Bunlar; kredi desteğinin artırılması, farklı bir tarifelendirme uygulanması ve işlem masraflarının kaldırılması gibi dış ticaret şirketlerinin finansmanının giderlerini azaltmaya yönelik çabalardan oluşuyor.

Çin’in dış ticaretinde, bir süre önce Kovid-19 vakalarının birdenbire artış göstermesi sonucunda ve küresel dış ticaret ortamının da olumsuzluğu yüzünden bazı sorunlara maruz kalınmıştı. Çin hükümeti, sektörün söz konusu sorunları aşmasını sağlamak amacıyla, bu hafta bir genelge yayınlayarak belli başlı dış ticaret kuruluşlarına çok iyi bir hizmet ve ticaret konusu mallar için engelsiz bir lojistik sağlanmasını istedi.

Moody's Çin için büyüme tahminini düşürdü

 

Çin'in ticaret hacmi 3,5 trilyona dayandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)