BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇin'den Apple'a ambargo: iPhone kullanımı yasaklandı!----

Çin'den Apple'a ambargo: iPhone kullanımı yasaklandı!

Çin'den Apple'a ambargo: iPhone kullanımı yasaklandı!
06 Eylül 2023 - 10:10 www.finansgundem.com

Pekin hükümeti, yabancı teknolojiye bağımlılığı azaltma, sınırların dışına hassas bilgileri sızdırmama ve siber güvenliği artırma girişiminin son parçası olarak kamu çalışanlarına iPhone yasağı getirdi.

Çin, yabancı teknolojiye bağımlılığı azaltma ve siber güvenliği artırma girişiminin son halkası olarak merkezi hükümet çalışanlarının iPhone ve diğer yabancı marka telefonları kullanmasını yasakladı.

Kaynaklar, Pekin'in kamu çalışanlarının işyerinde iPhone kullanımını yıllardır kısıtladığını ancak şimdi bu yasağın genişlediğini dile getirdi.

Çalışanlar karar hakkında geçtiğimiz haftalarda bilgilendirildi ancak emrin ne kadar yaygın bir şekilde dağıtıldığı henüz belli değil. Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi haber hakkında yorum yapmadı.

Bloomberght'de yer alan habere göre atılan bu adımın, Apple ve birçok yabancı marka için olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor. Çin, Apple'ın en büyük pazarlarından biri ve buradaki satışlar Apple'ın toplam gelirlerinin yüzde 19'unu oluşturuyor.

Rusya'dan devlet yetkililerine Apple yasağı

 

Ruslar, Apple'a güvenmiyor

 

Cihazı planlı işlevsizleştirme: Fransa'da Apple'a soruşturma!

 

İtalya'da Apple'a soruşturma

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)