BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den ABD'nin DTÖ uyum raporundaki suçlamalara tepki!----

Çin'den ABD'nin DTÖ uyum raporundaki suçlamalara tepki!

Çin'den ABD'nin DTÖ uyum raporundaki suçlamalara tepki!
26 Şubat 2024 - 15:38 www.finansgundem.com

Çin, ABD'nin, DTÖ üyeliğine dair yıllık değerlendirme raporunda "Pekin'in ekonomide ve ticarette devlet kontrolünü esas alan piyasa dışı pratikleri benimsediğine" yönelik eleştirilerini "karalama taktiği" olarak nitelendirdi.

Çin, ABD'nin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyeliğine ilişkin raporuna tepki gösterdi.

Çin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Çin'in çok taraflı ticaret sistemini desteklediği ve DTÖ'ye uyum konusunda verdiği sözleri tuttuğu, buna karşın Washington yönetiminin, kurallara uymadığı halde sorumluluğu başkalarına yüklediği belirtildi.

ABD'nin "ayrımcı sanayi politikalarıyla" küresel tedarik zincirlerine zarar verdiği savunulan açıklamada, "ABD kendi tutumunu gözden geçirmek ve düzeltmeye çalışmak yerine karalama taktikleriyle suçu başkalarına yükleyerek sabotaj ve ihlallerinin üzerini örtmeye çalışıyor." ifadesine yer verildi.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Çin'in, DTÖ'ye üyeliğinden bu yana uluslararası ticaret sistemi ve kurallarına uyumundaki ilerlemeye ilişkin değerlendirme raporunu 23 Şubat'ta sunmuştu.

Raporda, Çin'in, DTÖ'ye üye olmasının üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen hala ekonomide ve ticarette devlet kontrolünü esas alan piyasa dışı bir yaklaşımı benimsediği, bunun DTÖ'nün temsil ettiği normlara ve değerlere, onun oluşturduğu uluslararası ticaret sistemine "en büyük tehdit" olduğu görüşü ifade edilmişti.

DTÖ Türkiye'yi şikayet eden ABD'yi haklı buldu

 

DTÖ'den küresel ticaret için büyüme tahmini

 

Çin ABD'yi Tayvan konusunda uyardı

 

Çin ABD'yi sert uyardı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)