BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’de yurt içi turizmin geliri 520 milyar dolara çıktı----

Çin’de yurt içi turizmin geliri 520 milyar dolara çıktı

Çin’de yurt içi turizmin geliri 520 milyar dolara çıktı
14 Aralık 2023 - 12:27 www.finansgundem.com

Çin’de yurt içi turizmin geliri, yüzde 114 artışla 520 milyar dolar seviyesine çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın rakamlarına göre, Çin’de yurt içi turizm, bu yılın ilk üç çeyreğinde 3,67 milyar ziyaret ve 3,7 trilyon yuan (yaklaşık 520,47 milyar dolar) tutarında şaşırtıcı bir gelir elde etti. Rakamlar sırasıyla yüzde 75 ve yüzde 114 artış anlamına geliyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Du Jiang, bu yıl bölge sakinleri arasında artan seyahat arzusunun iç turizmi önemli ölçüde artırdığını söyledi. Du, düzenlediği basın toplantısında, “Bu artış yalnızca sektördeki tüketici harcamalarının artmasını teşvik etmekle kalmadı, aynı zamanda ekonomik toparlanmanın desteklenmesinde de rol oynadı” dedi.

Du, bakanlığın Çin’i ziyaret eden turistlere daha kaliteli turizm ürünleri ve daha uygun hizmetler sunmayı amaçlayarak gelen seyahatleri artırmak için üç yıllık bir plan hazırladığını da sözlerine ekledi.

Basın toplantısında konuşan bir diğer Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Lu Yingchuan ise seyahat acentelerinin 138 ülkeye grup turizm hizmetlerini yeniden başlatmalarına izin verildiğini, bunun da yurt dışı turizmin toparlanmasını kolaylaştıracağını söyledi.

Çin'de turizm şirketlerine finansal destek

 

Çin'de turuncu alarm devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)