BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'de şimdi de kredi şüphesi----

Çin'de şimdi de kredi şüphesi

Çin'de şimdi de kredi şüphesi
07 Haziran 2013 - 08:20 www.finansgundem.com

Credit Suisse ve Bank of America, Çin'in rekor düzeydeki kredi verilerinin gerçekği yansıtmadığını belirttiler

Büyüme konusunda sorun yaşayan Çin ekonomisinde bir süredir veriler ile oynandığı yönünde haberler gündemde yer alıyor.
En son dün ticaret rakamlarında ihracat verilerinin sahte faturalar ile şişirildiği, yeni hafta gelecek olan Mayıs ayı verilerinin yarı yarıya düşebileceği uyarısı gelmişti.
Şimdi de krediler tarafında gelen verilerin gerçeği yansıtmıyor olabileceği konuşuluyor. Credit Suisse’in konuya dair yazdığı raporda zayıf büyüme ile verilerin bağdaşmadığını dile getirdi. Analistler Çin’deki rekor sayıya çıkan fon büyümesinin çifte sayımdan ötürü yükseldiğini savundular .
Bazı Çinli şirketlerin kredileri farklı kategorilerde kredileri birden fazla kaydettiğini dile getiren Credit Suisse analisti Vincent Chan, merkez bankası ve bankacılık regülatörlerinin verilerinin uyuşmadığına dikkat çekti.
Bank of America, ilk çeyrekteki açıktaki kredi büyümesi ve nominal gayrisafi yurtiçi hasıla arasındaki 12 puanlık farkın yüzde 2.7'lik kısmının "çift sayımdan" kaynaklanabileceğini tahmin ediyor.
İstatistiklerde hataların bu yıl daha net bir şekilde gözler önüne serildiğine dikkat çeken JP Morgan Chase baş ekonomisti Zhu Haibin de çift sayım yapıldığı yönünde görüş bildirdi.
Konuya dair Çin Merkez Bankası’ndan açıklama yapılmazken, ülkede ticaret verileri tarafında da yeni veriler merak ediliyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)