BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de serbest ticaret bölgelerinin dış ticaret hacmi 260 milyar doları geçti----

Çin'de serbest ticaret bölgelerinin dış ticaret hacmi 260 milyar doları geçti

Çin'de serbest ticaret bölgelerinin dış ticaret hacmi 260 milyar doları geçti
16 Mayıs 2023 - 11:41 www.finansgundem.com

Çin'in 21 serbest ticaret bölgesinin üç aylık dış ticaret hacmi 260 milyar doları geçti. Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Jueting, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,6 oranında bir artış gerçekleştiğini söyledi.


Resmi veriler, Çin'in serbest ticaret bölgelerinin, içinde bulunduğumuz yılın ilk üç ayında, dış ticaret ve yatırım alanında hızlı bir büyüme kaydettiğini gösteriyor. Ülkenin 21 serbest ticaret bölgesinde, ocak-mart döneminde gerçekleşen toplam dış ticaret hacmi 1,8 trilyon yuan (yaklaşık 260,5 milyar dolar) oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Shu Jueting, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,6 oranında bir artışa denk geldiğini söyledi. Shu, bu büyüme oranının, ulusal büyüme düzeyinin yüzde 1,8 kadar üzerinde olduğunu da vurguladı. Sözcü, serbest ticaret bölgelerinde uygulanan rejime uygun olarak yapılan yabancı doğrudan yatırımların da bir önceki yıla kıyasla yüzde 22,1 oranında artarak 71,9 milyar yuana ulaştığını belirtti.

Serbest ticaret bölgelerinin, dış ticareti ve yatırımları ülke çapında hareketlendirmek amacıyla, çok yönlü çabalar harcamakta olduğu biliniyor. Kurumsal inovasyonların teşviki, dominant dalların daha güçlü desteklenmesi, hizmet sektörünün iyileştirilmesi ve lojistiğin rahatlatılması bu çabaların bazı örnekleri olarak sayılabilir.

Bakanlık, yurt içindeki ve yurt dışındaki girişimlerin, Çin'in serbest ticaret bölgelerine ilişkin politikasını daha iyi anlamaları ve ilerideki gelişmelerden yararlanmaları için birçok farklı etkinlik düzenleyecek. Çin'in ilk serbest ticaret bölgesi 2013 yılında Shanghai'de kurulmuştu.

Çin'in ticaret fazlası beklentilerin üzerinde

 

Kırgızistan ile Çin'in ticaret hacmi 3,5 milyar doları aştı

 

Çin'in ticaret hacmi 3,5 trilyona dayandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)