BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’de kadın milyarder sayısı 85’e ulaştı----

Çin’de kadın milyarder sayısı 85’e ulaştı

Çin’de kadın milyarder sayısı 85’e ulaştı
28 Mart 2021 - 10:13 www.finansgundem.com

Çin şu anda dünyanın en iyi kadın milyarderlerinin üçte ikisine ev sahipliği yapıyor

Taklit ürünlerle başlayıp dünya ticaretinin önemli bir kısımını ele geçiren Çin’de kadın girişimcilerin sayısı da hızla artıyor. Hurun Araştırma Enstitüsü verilerine göre, 2021'de eklenen 24 yeni kadın milyarder ile birlikte rakam 85'e yükseldi. Dünya genelinde ise 130 kadın milyarder olduğu biliniyor. Yani Çin’deki kadın milyarder sayısı dünyanın üçte ikisine denk geliyor. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Çin’de kadın milyarder sayısı pandemi sürecinde yüzde 30 oranında artarken erkek milyarder sayısı ise 3 bin 98 kişiye ulaştı.

İŞTE ÇİNİN ÖNEMLİ KADIN MİLYARDERLERİ
- Zhong Huijuan, (60) Hansoh CEO'su SERVEDİ 29.6 milyar ABD Dolar. Zhong Huijuan, ilaç şirketi Hansoh'un 60 yaşındaki yöneticisi. Üst üste ikinci kez dünyanın en zengin kadın girişimcisi oldu. Zhong Huijuan ayrıca Sun Piaoyang adlı başka bir milyarderle evli.

- Fan Hongwei (54) Hengli CEO'su serveti 23 milyar ABD dolar. Doğudaki Jiangsu eyaletinde doğan Fan'ın ilk işi muhasebecilikti. Şu anda bir kimyasal elyaf tedarikçisi olan Hengli'nin CEO'su. 1994 yılında fonlarını bir havuzda toplayan Fan, zarar eden bir dokuma fabrikası satın aldı. Fabrikayı kara geçirmeyi başaran Fan, kazandıkları ile yaptığı yatırımlarla fabrikayı dünyanın en büyük dokuma şirketi haline getirdi.

- Wu Yajun, (57) Longfor'un Kurucu Ortağı ve Başkanı serveti 17 milyar ABD dolar. Wu Yajun, dünyanın en değerli gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan Longfor'un kurucu ortağı. Küçük bir dairede büyüdü ve diğer on aileyle ortak bir mutfağı paylaştı. Babası devlet tarafından işletilen bir genel dükkanda çalışıyordu ve annesi bir terziydi. Longfor, 2004 yılında bir emlak yatırımı, yönetimi ve geliştirme grubu olan Hongkong Land ile ortak girişimler kurarak uluslararası pazara girdi. Kısa sürede milyar dolarlık servete sahip oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)