BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü----

Çin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü

Çin'de imalat sektörü aktivitesi büyüdü
01 Mart 2023 - 08:15 www.finansgundem.com

Çin'de özel sektör PMI verileri imalat sektörünün büyümeye döndüğünü gösterdi

Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu tarafından hazırlanan resmi imalat PMI son 10 yılın en hızlı büyümesini gösterirken, Caixin/S&P Global tarafından hazırlanan PMI verisi de imalat sektörü için 7 aydır ilk kez büyümeye işaret etti.

KOVID-19 tedbirlerinin sona erdirilmesiyle birlikte üretimdeki toparlanma, artan yeni siparişler ve canlanan tüketici talebinin etkisiyle Caixin/S&P global imalat PMI Şubat ayında Ocak ayındaki 49,2 puandan 51,6 puana çıktı. Beklenti imalat PMI'nın Şubat'ta 50,2 puan olacağı yönündeydi.

İmalat PMI, Temmuz 2022'den bu yana ilk kez 50 puan olan başa baş seviyesinin üzerine çıktı ve Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Caixin Insight kıdemli ekonomisti Wang Zhe yaptığı değerlendirmede, "COVID vakalarının tepe yapmasının ardından arz ve talebin büyümesi ile birlikte ekmonomide daha hızlı toparlanma gördük. Deniz aşırı talep arttı, istihdam yükselmeye başladı ve lojistik daha hızlı bir şekilde toparlandı. Ancak pandeminin etkisi hala devam ediyor. Henüz ekonomik toparlanmanın temelleri sağlam değil. Üretimin yeniden tesis edilmesi ile sosyal düzenin normalleşmesi zaman alacak" dedi.

Yeni ihracat siparişler alt endeksi Temmuz 2022'den bu yana ilk kez yükseldi.

Asya borsalarında 'Çin' yükselişi

 

Japonya'da rekor bütçe taslağı kabul edildi

 

Barclays: Enflasyon düşse de hisse senetleri aşırı pahalı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)