BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, yabancı bankaların önündeki engelleri kaldırdı----

Çin, yabancı bankaların önündeki engelleri kaldırdı

Çin, yabancı bankaların önündeki engelleri kaldırdı
26 Aralık 2019 - 11:22 www.finansgundem.com

Çin, yabancı bankalarla ilgili yönetmeliği revize ederek yabancı bankaların ülkede şube açmasını ve finans sektöründeki faaliyetlerini kolaylaştırma yönünde bir adım daha attı

 Çin, Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, revize edilen yönetmelikle ilgili detaylar paylaşıldı.

Buna göre, Çin’de şube açmayı planlayan yabancı bankalardan zorunlu varlık talebi ve yuan ile işlem yapmak için izin alma prosedürü iptal edildi. Yabancı bankaların açacakları şubelere transfer etmesi zorunlu fon miktarı da 500 bin yuana düşürüldü.

Açıklamada, bankacılık sektörünün dışa açılma boyutunu genişletmek, yatırım ortamını iyileştirip bankacılık alanında adil rekabeti artırarak reel ekonominin niteliği ve verimliliğine hizmet etmek amacıyla yönetmelikte değişiklik yapıldığı bildirildi. Aynı zamanda Komisyon’un denetimi güçlendirerek herhangi bir sistematik riskin oluşumunu önlemeyi hedeflediği kaydedildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)