BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin pazarına girişte negatif liste düzenlenecek----

Çin pazarına girişte negatif liste düzenlenecek

Çin pazarına girişte negatif liste düzenlenecek
18 Aralık 2019 - 11:58 www.finansgundem.com

Gelecek yıl, yabancı yatırımların Çin pazarına girişine ilişkin negatif listede bir kez daha düzeltme yapılacağı ve yabancı sermayeli firmaların yerli firmalarla eşit muamele görmesinin güvence altına alınacağı açıklandı.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei bugün düzenlenen basın toplantısında, yeni enerji, yeni petrokimyasallar ve elektronik bilgisi gibi alanlarda çok sayıda yabancı yatırım projesinin Çin'e gireceğini söyledi. Meng Wei, "Alman kimya devi BASF Çin'in Guangdong eyaletinde petrokimya tesis projesini Kasım'da resmen başlattı. BASF Grubu'nun yurtdışındaki en büyük projesi ve Çin'in ilk tamamen yabancı sermayeyle hayat geçirilen petrokimyasal projesi olan söz konusu girişim, Çin ile Almanya arasındaki üretim işbirliğinin yeni bir seviyeye taşınmasını sağladı. Elektrikli otomobil markası Tesla'nın Shanghai'da fabrikasını kurması, yabancı sermayeli firmaların yatırım isteğini ve hükümetin idari verimliliği artırma iradesini yansıttı" ifadelerini kullandı.

Meng Wei, Çin'in yabancı sermayeli işletmelere daha iyi bir ortam sağlayıp Yabancı Yatırımlar Kanunu'nu tam olarak uygulayarak dışa açılma boyutunu genişleteceğini ve yatırımı kolaylaştırmak için çaba harcayacağını belirtti. Meng Wei, "Gelecek yıl negatif liste bir kez daha düzenlenerek daha fazla alanda tamamen yabancı sermayeli şirketlere izin verilecek.

Negatif liste dışındaki sınırlı politikaların tamamen kaldırılması gibi adımlar atılacak. Yabancı sermayeli firmaların yerli firmalarla eşit muamele görmesini güvence altına alacağız. Yönetim sisteminin iyileştirilmesi, onay prosedürlerinin basitleştirilmesi ve yatırım projelerine daha iyi hizmet sağlanması gibi yeni önlemeler alınmasıyla Çin'in iş ortamının iyileştirileceğine inanıyoruz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)