BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, özel yatırım fonlarına ilişkin ilk yönetmeliğini çıkardı----

Çin, özel yatırım fonlarına ilişkin ilk yönetmeliğini çıkardı

Çin, özel yatırım fonlarına ilişkin ilk yönetmeliğini çıkardı
10 Temmuz 2023 - 11:35 www.finansgundem.com

Çin, özel yatırım fonlarına ilişkin 3 bölüm ve 62 maddeden oluşan ilk yönetmeliğini çıkardı.

Çin, özel yatırım fonlarının yönetimi ve denetimi konusunda bir yönetmelik yayınladı. Ülkenin bu sektöre yönelik bu ilk yönetmeliği, özel sektörün sağlıklı gelişimini teminat altına almayı ve yatırımcıları korumayı hedefliyor. Üç bölümden oluşan ve 62 madde içeren yönetmelik, 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

Yönetmeliğin amacı, özel yatırım fonları sektörünün normlara uygun biçimde ve sağlıklı gelişmesini teşvik etmek, yatırımcıların haklarını ve meşru çıkarlarını daha iyi korumak ve endüstriyi reel ekonomiye hizmet yolunda daha etkin rol oynamaya yöneltmek ve bilimsel ve teknolojik inovasyonu ilerletmek.

Yönetmelik, bir yandan da uygulama alanını açıklığa kavuşturuyor; özel fon yöneticilerinin ve yatırımcılarının zorunluluk ve niteliklerini belirliyor, fonların toplanma operasyonlarını düzenlemeye bağlıyor ve bunların yönetimini, denetimini güçlendirip hukuksal sorumlulukları belirliyor. Yeni kurallar ayrıca riskli fonlar için özel yönerge getiriyor.

Öte yandan, Çin’in menkul değerler düzenleyici kurumu şu yönlerde ciddi çaba harcayacağını belirtti. Kurum, yönetmeliğin uygulanmasını temin etmek, ilgili önlem ve kurallar üzerinde çalışmak, finansmanın taleplerine yanıt getirmek amacıyla özel yatırım fonlarının pozitif rolünü daha iyi kullanmak için yönetmelikle ilgili düzenlemeler yapacak.

Çin'de özel yatırım fonlarının büyüklüğü 3 trilyon doları aştı

 

Avrupa yatırım fonu patlamasının arkasındaki üç büyük itici güç

 

Rusya ve Çin'den yeni yatırım fonu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)