BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin Merkez Bankası faizi düşürdü----

Çin Merkez Bankası faizi düşürdü

Çin Merkez Bankası faizi düşürdü
27 Haziran 2015 - 14:02 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, gösterge borçlanma faiz oranını ve mevduat faizlerini üstüste 4. kez düşürdü

Çin MB’nin ekonomik yavaşlamanın işsizlik yaratması tehlikesi dolayısıyla parasal genişlemeyi hızlandırıyor. Bu doğrultuda alınan bir kararla, Çin Merkez Bankası gösterge borçlanma oranını rekor seviyeye düşürürken, bankalar için zorunlu karşılık oranlarını da aşağıya çekti.

Çin Merkez Bankası'nın internet sitesinde yayınlanan açıklama doğrultusunda, Kasım 2014’ten bu yana gerçekleştirilen 4. faiz indirimi ile 1 yıl vadeli borçlanma faizi 25 baz puan düşürüldü ve yüzde 4,85 oldu.

Ayrıca 1 yıl vadeli mevduat faiz oranı da 25 baz puan düşürülerek yüzde 2 seviyesine çekilirken, ticari ve tarımsal bankalar için rezerv zorunluluğunu da 50 baz puan düşürdü.

Çin aşırı düzeydeki endüstrisi, yerel hükümetlerin borçları ve sermaye çıkışları arasında 2009'dan bu yana görülen en düşük tempolu büyüme oranları ile boğuşuyor.

Çin Merkez Bankası'nın aldığı kararlar Mayıs ayındaki sanayi çıktıları ve borçlanmasındaki istikrarlı seyiri gösteren verilerin ardından geldi.

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew, geçtiğimiz günlerde Washington'da gerçekleştirilen yıllık ABD-Çin Stratejik ve Ekonomik Diyalog Toplantısı'nın ardından Çin hükümetinin döviz kuru müdahalelerini kısıtlamayı kabul ettiğini belirterek Çin’in “döviz kuruna sadece düzensiz piyasa şartları gerektirdiği zaman müdahale etmeyi taahhüt ettiğini” ifade etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)